Sony se E3 neúčastnila stejně jako v předešlých letech. To ale neznamená, že by zástupci PlayStationu nesledovali prezentace konkurence. Hermen Hulst zodpovědný za PlayStation Studios a Shuhei Yoshida (šéf PlayStation Indies) pogratulovali Philovi Spencerovi, Bethesdě a ostatním zaměstnancům Microsoftu k dobře zorganizované akci. Spencer jim poděkoval.

Během Xbox & Bethesda Games Showcase jsme viděli řadu zajímavých titulů a potvrzení, že vesmírné RPG Starfield od tvůrců The Elder Scrolls a Falloutu bude exkluzivně na Xbox Series X/S a PC. Microsoft tak do světa vyslal jasný vzkaz, 7,5 miliardy dolarů, které zaplatil za akvizici ZeniMaxu s Bethesdou, chce využít na podporu svého portfolia. Můžeme tak čekat, že exkluzivitami budou i hry jako The Elder Scrolls VI a Wolfenstein 3. Navíc oznámena byla také kooperativní střílečka Redfall od autorů Dishonored a Prey.

Přečtěte si také: Velký souhrn prezentace Xboxu s Bethesdou: Hry, hry a zase hry

Exkluzivní tituly jsou jedním z charakteristických znaků a součástí strategie výrobců konzolí k přilákání hráčů ke své platformě. V posledních letech Microsoft za Sony zaostával, to se ale postupně mění a budoucnost bude hodně zajímavá. Nikdo si nekupuje Insomniac Games (Sony) nebo Bethesdu (Microsoft), aby se dělil o jejich hry s konkurencí.

Kdy uvidíme hry od PlayStation Studios? Insider Navtra tvrdí, že pokud se nic nezměnilo, dočkáme se prezentace Sony za několik týdnů. Na show bychom mohli vidět Final Fantasy XVI, Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok a další exkluzivity pro PlayStationu 5 a PlayStationu 4.

Navtra v posledních týdnech prokecl vznik Stranger of Paradise - Final Fantasy Origin, věděl o PS5 verzi Death Stranding a předpověděl vydání Spider-Man: Miles Morales. Jak vidno, zdroje u Sony má, tak uvidíme, zda má pravdu i tentokrát.