Hráči v komentářích osočují Sony z kopírování. Šéf herní divize Microsoftu to ale vidí jinak a vítá konkurenci pro Xbox Game Pass od PlayStationu. Služba sice nebyla ještě oznámena, ale internetem se už delší dobu nesou neoficiální zprávy, že Sony má v plánu spojit PS Plus a PS Now, aby vytvořila tři nové úrovně předplatného a mohla se postavit stále lákavějšímu Game Passu.

Podle Spencera je nevyhnutelné, aby Sony přišla s vlastní službou ve stylu Xbox Game Passu. Současně pro něj půjde o potvrzení, že Microsoft měl pravdu, když na službu vsadil své karty. Je ale otázkou, jak se k předplatnému postaví japonská společnost.

Spencer očekává, že Sony bude do nového předplatného přidávat své hry v den vydání, stejně jako to dělá jeho firma. Spekulace ale hovoří spíše o opatrnějším přístupu, kdy v předplatném nebudou úplné novinky, které jsou finančně i časově náročné na vývoj.

Šéf Xboxu se konkurence nebojí. Dle jeho slov mají vše provázané. Díky zpětné kompatibilitě dokázali vytvořit knihovnu čítající přibližně 600 titulů z éry prvního Xboxu a Xboxu 360, které si můžete zahrát na Xboxu One, Xboxu Series X a Xboxu Series S. Do toho přidali Game Pass pro konzole Xbox a PC, do něhož dávají všechny své hry, včetně úplných novinek, a zajímavé projekty od partnerů z celého světa. V tom hodlá Microsoft pokračovat a nadále se snažit, aby si hráči mohli zahrát hry na co největším počtu platforem. Spencer se snaží, aby si skvělé hry mohli zahrát všichni a vycházely ve stejný den na počítače, konzole a přes cloud.

Zatím v Sony postupně objevují kouzlo počítačů. Po Horizon Zero Dawn a Days Gone na PC minulý týden vyšlo God of War a je hitem Steamu.

Jak jsme vás již informovali, očekává se, že Sony do nové verze PlayStation Plus spojí výhody PS Plus a PS Now. Vzniknout by mělo třístupňové předplatné. První úroveň členství prý přinese všechny standardní výhody PS Plus (hraní online, každý měsíc hry „zdarma“, cloud úložiště a exkluzivní slevy), druhé bude zahrnovat rozsáhlou knihovnu her pro PS4 a PS5 (ve stylu Xbox Game Passu) a poslední úroveň k tomu všemu má přidat rozšířené demoverze, možnost hrát v cloudu prostřednictvím streamování a sadu klasických titulů z PS1, PS2, PS3, a dokonce i PSP.