Během včerejší prezentace Unreal Enginu 5 se studio Crystal Dynamics pochlubilo, že tuto moderní technologii využívá při vývoji nového Tomb Raider. Dnes na zprávu navážeme další zajímavostí. K britskému týmu se připojil Jeff Ross, který předtím vedl vývoj PlayStation exkluzivity Days Gone ve studiu Sony Bend.

Do Crystal Dynamics nastoupil Ross jako vedoucí designu. S novinkou se pochlubil na svém twitterovém účtu s tím, že je nadšen z projektu a připomenul téměř 50 volných míst ve studiu. Je pravděpodobné, že Ross se podílí na vývoji nového dobrodružství archeoložky Lary Croft.

Game director Jeff Ross a scenárista/režisér John Garvin, dva nejvýše postavení tvůrci hry Days Gone, odešli ze studia Sony Bend v prosinci 2020. Dle nepotvrzených zpráv z důvodu toho, že jim Sony neumožnila pracovat na pokračování Days Gone. Ve studiu se sídlem v americkém Oregonu působili od jeho počátku v polovině 90. let, kdy vytvořili akční hru Syphon Filter pro první PlayStation a její pokračování.

Připomeňme, že loni v září byla oznámena dohoda mezi Microsoftem a Crystal Dynamics. Tvůrci série Tomb Raider a Marvel's Avengers spolupracují s The Initiative na znovuzrození Perfect Darku.