Eric Baptizat, šéf vývoje Assassin's Creed Valhalla, opouští Ubisoft a stěhuje se do EA Motive, kde se bude podílet na vývoji nového, dosud neoznámeného titulu.

Baptizat vedl vývoj vikingského Assassin's Creed a u Ubisoftu byl zaměstnán 16 let. Ze stejné pozice vedl vývoj pirátského Black Flag a Assassin's Creed: Origins. Nyní na stejnou pozici nastupuje do EA Motive.

Přečtěte si také: Assassin's Creed Valhalla prodlužuje podporu na druhý rok

EA Motive bylo založeno v roce 2015 zkušenou Jade Raymond a snažilo se vytvořit akční adventuru ze světa Star Wars s důrazem na příběh. Scénář psala Amy Hennig, scénárista Uncharted. Společnost Electronic Arts ale nadějný projekt zrušila a většina hlavních zaměstnanců odešla. I z toho důvodu má EA Motive na kontě akorát Star Wars: Squadrons z minulého roku a připsanou pomoc u Star Wars Battlefront 2. Raymond odešla v roce 2018 a EA pod Motive sloučila BioWare Montreal a Motive otevřelo druhou pobočku ve Vancouveru.

V poslední době se ale o EA Motive hodně mluví. Podle všech náznaků by tým měl pracovat na restartu u fanoušků oblíbené série. Spekuluje se o návratu hororové značky Dead Space.

Patrick Klaus z EA Motive nedávno uvedl, že chystají několik nových projektů. Některé z nich jsou originálními tituly, zatímco jiné jsou založeny na zavedených franšízách.