Pokud to myslíte s hraním na konzoli vážně, není od věci investovat do lepšího gamepadu. Zatímco Microsoft jeden takový „elitní gamepad“ sám vyrábí, v případě konzole od Sony se musíte poohlédnout na jiné výrobce. Například od Scuf Gaming.

Výrobce gamepadů, který patří pod Corsair, představil alternativu pro DualSense od Sony. Vlastně jde o tři ovladače, které využijete nejen u PS5, ale i u PC. Liší se funkcemi, cenou, ale i využitím. Nejlevnější je Reflex za 220 eur (v přepočtu 5 600 Kč). Pro srovnání: klasický DualSense od Sony se prodává za doporučenou cenu 69 eur, respektive 1 899 Kč. 

Reflex je výjimečný díky páčkám, které můžete měnit podle potřeby. Kratší konkávní jsou vhodnější pro hry, kde je důležitá rychlost. Dlouhé joysticky s vypouklým vrchem se zase uplatní ve střílečkách, ve kterých o úspěchu rozhoduje přesnost. Odnímatelné jsou rovněž kryty. Tím hlavním důvodem, proč by někdo platil tolik peněz za ovladač, jsou ale pádlová tlačítka na spodní straně, která umožňují rychleji reagovat na dění ve hře. Konkrétně jsou čtyři a dají se naprogramovat podle potřeby. Přímo do paměti ovladače si můžete uložit tři různé profily.

O dvacet eur dražší je gamepad Reflex Pro (stojí 240 eur, to je cca 6 100 Kč). Liší se ale jen v jedné věci a to, že povrch ovladače má protiskluzovou úpravu pro lepší grip. Vůbec nejdražší je Reflex FPS, který – jak prozrazuje název – je určen pro hraní kompetitivních stříleček. Za 270 eur (6 900 Kč) získáte gamepad s protiskluzovou úpravou, vyměnitelnými pláty a joysticky a čtyřmi programovatelnými pádlovými tlačítky. Zkrátka je jako Reflex Pro, akorát se dvěma velkými rozdíly. Postrádá vibrační moduly pro zpětnou vazbu a adaptivní triggery, které představují jednu ze specialit konzole PlayStation 5, nahradily rychlé spouště

Důvodem odstranění vibračních motorků je snížení hmotnosti ovladače. Instantní triggery pak zajišťují co nejrychlejší reakce. Spoušť neklade odpor, ani „necvaká“, když střílíte z kulometu. V podstatě funguje jako tlačítko myši. Stačí jemný stisk a ovladač zareaguje.

Zatím je v prodeji pouze gamepad Reflex Pro, ovšem e-shop už hlásí vyprodáno. Varianty Reflex a Reflex FPS budou uvedeny na trh v příštím roce. Kromě gamepadů pro PlayStation 5 existuje také řada obdobných ovladačů pro konzole Xbox s názvem Instinct.