Nedávno jsme se dočkali odhalení projektu Arma 3 Creator DLC: S.O.G. Prairie Fire, v němž nás tvůrci ze skupiny Savage Game Design v kulisách Army 3 od Bohemia Interactive zavedou do války ve Vietnamu. Nezapomínejme však na to, že je nadále ve vývoji také CSLA Iron Curtain, další přídavek od komunitních tvůrců, v tomto případě od autorů slavného ČSLA modu.

Takzvané Creator DLC, které představí fiktivní a pro původní sérii modů relativně tradiční konflikt mezi Československou lidovou armádou a ozbrojenými silami Spojených států, mělo podle původních plánů vyjít již na konci minulého roku. Po omezeném betatestu však došlo k odkladu na neurčito. Tvůrci z ČSLA Studia nicméně jednou za čas připomínají, že je projekt nadále v aktivním vývoji, díky čemuž jsme se v únoru dočkali bohaté nadílky screenshotů z DLC. A teď tu máme další várku.

Přečtěte si také: Vývoj nové Army se neobejde bez spolupráce s komunitou

Na screenshotech lze znovu vidět jednotky, zbraně i vozidla obou stran fiktivního konfliktu, které snadno vyvolávají vzpomínky třeba na mod ČSLA 2 pro původní Operaci Flashpoint/Armu: Cold War Assault. Nové obrázky pak znovu demonstrují rozsáhlý terén Gabreta o rozloze 256 kilometrů čtverečních a také potvrzují, že vozidla budou podporovat některé specifičtější herní prvky Army 3. Dokazuje to zejména pohled na nezaměnitelný vůz UAZ, který je na lanech převážen vrtulníkem.

Bohužel stále nevíme, kdy Arma 3 Creator DLC: CSLA Iron Curtain vyjde, vývojáři však na svém webu tvrdí, že rozšíření aktivně ladí, aby mohlo vyjít později během letošního roku.