Hororová akce Scorn, o jejímž odkladu jsme se dozvěděli v září, se dočkala upřesněného data vydání. Vzhledem k tomu, že tento titul byl jako jeden z prvních oznámených pro novou generaci konzolí Xbox, tak by bylo na místě, aby byl už hratelný.

Vývojáři z Ebb Software oznámili, že by hra měla vyjít někdy kolem října roku 2022. Spolu s touto informací dodali i nový trailer (úplně nahoře), který však neodhaluje žádné příběhové části. Studio také vydalo nový příspěvek na blogu, který popisuje novinky a technické stránky vývoje.

„Chceme zajistit, aby byl Scorn tou nejlepší hrou, jakou může být. Tajemná, lahodně temná a oplývající atmosférou (s důrazem na tu atmosféru). S ohledem na to bude hra oficiálně uvedena na trh v říjnu 2022,“ píše nová komunitní manažerka Megna.

„Tento čas navíc umožní týmu zajistit, aby vize ožila v celé své mrazivé, noční můře. Víme, že to znamená delší čekání, zejména pro naši fantastickou komunitu na Kickstarteru, která je s námi od samého začátku. Přesto jsme odhodláni zajistit, aby Scorn přinesl našim hráčům a fanouškům nejlepší možný zážitek.“

Už dříve tvůrci prozradili, že inspiraci hledali zejména u H. R. Gigera a filmu Vetřelec, což je z dosavadních materiálů jasně patrné. Obrovský vliv mělo ale i mnoho různých uměleckých forem, od malířství, sochařství, architektury až po hudbu. Stejně tak příroda a lidská anatomie, která je zdrojem nekonečných nápadů pro navrhování modelů všelijakých nepřátel do hry.

Co se vývoje týče, tak v prosinci bylo dosaženo významného milníku, Ebb Software mají dokončeno 75 procent obsahu do hry. Právě to byl impulz, aby oznámili přesnější datum vydání.

Připomeňme, že Scorn je atmosférická hororová adventura z pohledu první osoby, kde budeme mít k dispozici i střelné zbraně pro vypořádávání se s odporem různorodých nestvůr. Dalo by se říct, že půjde o takovou kombinaci Amnesie a Dooma. Hra vyřazuje velmi chmurnou atmosféru a je plná záhadných objektů, které na vás, jak je z traileru vidět, budou působit až nepříjemným dojmem.

Na podzim roku 2017 studio na Kickstarteru na vývoj Scornu vybralo 192 487 eur (cca 4,9 milionu korun). Není proto divu, že fanoušci titul bedlivě vyhlížejí, tak doufejme, že skutečně dorazí v říjnu na Xbox Series X/S a PC.