Polské studio Starward Industries, složené z bývalých vývojářů polských společností CD Projekt RED (Zaklínač a Cyberpunk 2077) a Techland (Dead Island a Dying Light), oznámilo odklad svého prvního projektu. Sci-fi thriller The Invincible nevyjde v letošním roce, jak bylo původně plánováno.

The Invincible byl oznámen na podzim minulého roku a inspiruje se stejnojmenným příběhem Stanislawa Lema. Fanoušci, kteří tuhle hru sledují, může těšit, že vývojáři prodejem akcií získali 700 tisíc dolarů. To umožní, aby The Invincible byl mnohem větší a lepší, než byla původní představa tvůrců. Na druhou stranu si ale tyhle dodatečné plány vyžádají delší vývoj.

Vývojáři využijí finance, aby najmuli další zaměstnance, část vývoje svěří do rukou externím firmám, zlepší testování a marketing, stejně tak lokalizují hru do dalších jazyků. Ty nebyly specifikovány.

Přečtěte si také: Pán prstenů dalším neúspěchem Amazonu: Ambiciózní MMORPG zrušeno

The Invincible má být retro-futuristický thriller z pohledu první osoby, jenž hráče zavede na neznámou pouštní planetu Regis III, kde budou bojovat s roboty připomínající pavouky. Celá hra se bude odehrávat v jiné časové ose, digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, budou založena na analogové technologii.

Příběh se soustředí na vesmírného vědce na nepřátelské planetě, kde hledá pohřešované členy své posádky. Tvůrci lákají na nelineární příběh, který ovlivní vaše rozhodnutí během dobrodružství připomínající vesmírný závod studené války.

„Při přistání na planetě Regis III musíte najít pohřešované členy posádky pomocí pokročilého vesmírného vybavení, a přitom se spoléhat na svůj mozek a instinkty, abyste přežili na planetě, která se rychle stane nepřátelskou. Brzy zjistíte, že Regis III má děsivá tajemství, která budete odhalovat a zjišťovat osudy své posádky,“ uvádí studio Starward Industries.

The Invincible je popisován jako AA titul a dorazí v roce 2022 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Přečtěte si také: Hellblade 2 bude realističtější a nabídne rafinovaný boj