Z nedávného dema Forever Skies obdrželi vývojáři spoustu zpětné vazby a rozhodli se věnovat více času práci na obsahu. Z toho důvodu odložili vydání předběžné verze ze zimy tohoto roku na druhý kvartál roku následujícího.

Demoverzi postapokalyptického survivalu si vyzkoušelo více než 80 tisíc hráčů. Tým obdržel vlnu pozitivní a konstruktivní zpětné vazby. Vše chce implementovat do hry před spuštěním early access fáze. Ve zkratce budou autoři rozšiřovat základní hratelnost, postarají se o rozmanitější lokace, přidají větší přizpůsobení vzducholodi, s tím souvisí i poškození a opravy, a vědecký přístup k přežití.

Na úpravu vzducholodě se můžeme podívat ve videu níže. Já jen připomenu, že ve Forever Skies se vžijete do osamělého vědce, který se vrací na Zemi dlouho poté, co byla planeta zničena a vylidněna v důsledku rozsáhlé ekologické katastrofy. Ta učinila Zemi nehostinnou pro lidskou rasu. Dopady této událost způsobily dalekosáhlé změny a vytlačily lidstvo z ekosystému Země. V nové biologické rovnováze je planeta pokryta silnou vrstvou toxického prachu.

Na nehostinnou Zem se dostanete v hight-tech vzducholodi a pustíte se do průzkumu s cílem vytvořit podmínky pro přežití. Ve své vzducholodi najdete výzkumnou laboratoř, pracovní stůl, skleník, spíž a obytné prostory. Také musíte těžit cenné suroviny, abyste mohli vyrobit lék na záhadnou nemoc, jež postihuje hrdinu a jeho blízké tam, odkud pochází.

Zatím si na Steamu můžete zahrát rozšířenější demo.