Dobré ráno. Nové Fable získalo zajímavou posilu, která se postará o příběh. Multiplayer bez PlayStation Plus na PS4 a PS5. Sam Lake láká na nový projekt Remedy. Vánoce ve hrách.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nové Fable získává významnou posilu. Do studia Playground Games se z Remedy Games stěhuje Anna Megill, která měla na starost příběh akční adventury Control. Na Fable začne Megill pracovat v příštím roce a je nadšená a nemůže se dočkat, až začne.

„Nebyla jsem si jistá, zda je pro mě nové Fable vhodné. Bála jsem se, že to bude plné trapných středověkých vtipů. Když mi ale tvůrčí tým nastínil svozu vizi, tak jsem se uklidnila. Je to perfektní volba. Nemohu se dočkat, až začnu,“ dodala veteránka. V herním průmyslu působí 16 let, prsty měla i v Guild Wars 2, Dishonored: Death of the Outsider a expanzi AWE pro Control. Chvilku pracovala také u Ubisoft Massive na projektu Avatar.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Důležitý patch má vyjít v pondělí

- V Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator začíná event Christmas Wise Giving. Stejně jako v předešlém roce, tak i v dnes budou hráči vozit vánoční dárečky. Každé město na základě počtu dodávek vánočních dárků obdrží Srdce a Dary. Jde o speciální ikonky, maximální počet je pět a pět (1000 dodávek se rovná jedné ikonce). Pokud se chcete zapojit, tak přes World of Trucks.

- The Game Awards v letošním roce mělo rekordní sledovanost. Galavečer s vyhlášením nejlepších her roku a premiérové trailery vidělo 83 milionu lidí (o 2,63 milionu se postaral Twitch). V předešlém roce to bylo 45,2 milionu. Doba sledovanosti se zvýšila o více než 129 procent a přenos připravilo přes 9000 streamerů.

- Vánoční dárečky si pro své hráče připravila i plošinovka Pumpkin Jack. Hráči dostávají nové výzvy, nové nepřátele a nový skin.

- Od 19. do 20. 12. si na PlayStationu 4 a PlayStationu 5 můžete užívat bezplatný víkend; nepotřebujete PlayStation Plus, abyste si zahráli například multiplayer v Call of Duty: Black Ops - Cold War, Grand Theft Auto V nebo FIFA 21.

- Překvapení letošního roku, indie záležitost Hades začala podporovat přenesení uložených pozic mezi PC a Switch verzí.

Přečtěte si také: Na novém Mass Effectu pracují i veteráni série

- Sackboy už nebude na záchranu Nápadosvěta sám. Aktualizace do PS4 a PS5 verzí Sackboy: A Big Adventure přidala online multiplayer pro čtyři hráče - podporovány jsou všechny úrovně. Přenést si také můžete uložené pozice mezi PS4 a PS5. Důležitý je také cross-gen multiplayer, nezáleží na tom, zda vlastníte tuhle plošinovku na PS4 nebo PS5.

- Epic Games Store pořádá vánoční výprodej. V rámci něho můžete využít kupón v hodnotě 10 eur, který je možné použít na nákup jakéhokoli produktu v hodnotě nejméně 14,99 eur. Kupón je platný do 7. 1. 2021.

- Více než dva miliony lidí se rozhodly vyzkoušet Microsoft Flight Simulator od srpna/augusta letošního roku, kdy hra na PC vyšla. Studiu Asobo se již povedlo pokrýt 72 procent naší planety. Po celém světě bylo zaznamenáno více než 50 milionů letů, což představuje v průměru 25 letů na pilota. 22. 12. dorazí aktualizace se sněhem v reálném čase.

- V Hunt: Showdown odstartovala zimní událost Blood and Ice. Do 30. 12. 2020 si můžete užívat legendární lovce a vánoční stromeček s nejrůznějšími dárečky. Jen pozor na monstra!

- Včera bylo předplatné Xbox Game Pass rozšířeno o řadu her. Na PC je to Among Us a The Dark Pictures Anthology Man of Medan, na konzolích a PC zase MotoGP 20, Monster Train a Wilmot's Warehouse. Na konzolích a Androidu potom Neoverse, Code Vein a Beholder: Complete Edition. Android ještě obdržel Unto the End.

- Hlavního hrdinu Ronalda v připravovaném filmu Borderlands by mohl ztvárnit Kevin Hart. Web Illuminerdi uvádí, že s ním jedná společnost Lionsgate. Hart se proslavil především rolemi komediálních postav: v Jumanji si zahrál Franklina "Myš" Finbara, v Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw ho můžete znát jako Dinkleye a ve Scary Movie 3 byl CJ. Film Borderlands bude režírovat Eli Roth.

Přečtěte si také: Prison Architect zdarma, nuda v GTA Online

- Sam Lake na sociální síti Twitter ukázal koncept scénáře pro nový titul od Remedy Entertainment. Tvůrci akční adventury Control pracují na tajemném projektu, který je zasazen do Remedy Connected Universe - stejně jako Control a Alan Wake. S největší pravděpodobností jde o titul, co financuje Epic Games pro PC a nespecifikované konzole.