AKTUALIZACE: Mary DeMarle se připojila k týmu Mass Effectu jako senior narrative director. Oznámil to project director Michael Gamble na Twitteru, když ji přivítal ve studiu BioWare.

Jak víme, nový Mass Effect poběží na Unreal Enginu 5.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Na novém Mass Effectu možná bude pracovat scenáristka Deus Ex. Ke studiu BioWare se totiž připojila Mary DeMarle, která měla na starost příběh a scénář posledních titulů Deus Ex, včetně Mankind Divided, Human Revolution a mobilních spin-offů Deus Ex: Go a Deus Ex: The Fall.

Naposledy DeMarle stála za příběhem a vedla tým scenáristů akční adventury Marvel's Guardians of the Galaxy, která si vysloužila cenu The Game Awards 2021 za nejlepší příběh. V Eidos Montreal pracovala více než 10 let.

DeMarle neprozradila, na kterém projektu bude v BioWare pracovat. Oficiálně víme, že tohle studio pod Electronic Arts připravuje Dragon Age Dreadwolf a nový Mass Effect. Vzhledem k tomu, že Dragon Age je dále ve vývoji, tak lze předpokládat, že DeMarle pomůže se sci-fi dobrodružstvím.

Loni v létě v rozhovoru pro GamesIndustry se Mary DeMarle nechala slyšet, že je důležité pochopit hru, protože příběh je často podřízen hratelnosti. Když scenárista rozumí hře a tomu, jaký pocit se snaží ve hráčích vyvolat, tak příběh dokáže podpořit nebo posunout hratelnost.