Uvidíme se na druhé straně. Sbohem. Odpočívej v pokoji. Bylo mi ctí. Jsem rád, že jsem tě objevil. To jsou některá ze slov, která můžete najít na sociálních sítích a diskuzních fórem od dnešního odpoledne. Souvisejí s koncem hry Overwatch, která vyšla před více než šesti lety a stala se jednou z nejoblíbenějších multiplayerových akcí.

Rok po vydání měl Overwatch více než 30 milionů hráčů. Ovšem postupně světlo této střílečky zhasínalo, v Blizzardu hru zanedbávali, od května 2020 do května 2021 nevydali žádný nový obsah a začali se soustředit na nástupce.

Dnes v 18:00 našeho času Blizzard vypnul servery hry Overwatch, aby je zítra od 21:00 znovu spustil, ale tentokrát s Overwatch 2. Pokračování hrdinské střílečky dorazí v předběžném přístupu jako bezplatný titul na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. O necelé tři týdny později dojde na verzi 1.0.

Hráči jsou ale v pozoru, právem se obávají, že titul bude prošpikován mikrotransakcemi a znervózňuje je odchod klíčových vývojářů. Mimo jiné se s Blizzardem rozloučil vedoucí vývoje Jeff Kaplan.