Satisfactory, nová hra od tvůrců Goat Simulator ze studia Coffee Stain, se v březnu/marci minulého roku objevilo na Epic Games Store v předběžném přístupu. Po necelém roce byla hra dost rozšířena a nyní na řadu přišla třetí významná aktualizace. Ta přidává nový obsah, možnosti při stavění továrny a také vyvažuje celou hru. Kromě toho opravuje chyby, optimalizuje všechny aspekty, vylepšuje textury, přidává řadu nových modelů a přináší první verzi dynamického větrného systému.

Pokud neradi kupujete hry na Epicu, tak se pomalu blíží vydání Satisfactory na Steamu. Před vývojáři je ještě nějaká práce, ale slibují, že už brzy bude jejich hra dostupná v předběžném přístupu na Steamu. Už je připravena i stránka, ale cena chybí. Na Epicu se Satisfactory prodává za 30 euro. Očekáváme stejnou cenu i na Steamu.

Satisfactory je dost podobné českému hitu Factorio. Největší rozdíly mezi těmito tituly spočívají v kameře a grafické prezentaci. Factorio využívá pixelovou grafiku a hraje se z ptačí perspektivy. Satisfactory je postavené na moderní technologii Unreal Enginu 4 a hraje se z pohledu první osoby. Mechaniky, které tvoří jádro obou her, jsou si velmi podobné. Lze mluvit o tom, že Satisfactory se inspirovalo u Factoria.

Co na vás ve Satisfactory čeká? Budete prozkoumávat neznámou planetu, která je generována a má rozlohu 30 km2. Na tomto místě budete budovat svou továrnu. Steamu u hry uvádí české titulky.