Tvůrce a zdatný animátor Genndy Tartakovsky (Dexterova Laboratoř, Primal) a hlavní scénárista seriálu Darrick Bachman (Star Wars: Clone Wars) se sešli, aby prodiskutovali nadcházející videoherní adaptaci kultovního animovaného seriálu Samurai Jack. Diskuze proběhla na panelu televizní stanice Adult Swim během Comic-Conu. Hra ponese název Samurai Jack: Battle Through Time.

Tartakovsky s převedením seriálu do hry trochu váhal. Když se seriál ještě vysílal, vznikla řada her a ty prý nedokázaly zachytit ducha série. Není se mu co divit. Jednalo se o hry na GameBoy, PS2 a několik prohlížečových her. Když se vyjádřím kulantně, tak musím uznat, že ty hry příliš neohromí. A když se na ně díváme dnešní optikou, platí to dvojnásob. Naštěstí pro fanoušky seriálu však změnil názor, když viděl práci, jež vývojáři odvedli. Bachman se zase nechal slyšet, že k psaní scénáře pro hru postupoval stejným způsobem, jako by psal další epizody seriálu.

Přečtěte si také: Akční adventura Black Panther je v rané fázi vývoje

Děj hry naváže na finále seriálu. Náš hrdina Jack však bude chycen v alternativní časové rovině. Bude muset shromáždit staré spojence, aby mohl čelit nebezpečným nepřátelům a na konci i samotnému vládci temnot Akuovi. V traileru si můžeme povšimnout toho, jakým způsobem byla hra převedena převedena do 3D z originálního 2D pojetí. To však nebrání v bezpečnému rozpoznání postav a lokací z původního seriálu. Do rolí hlavních postav se znovu vrátí Phil LaMarr jakožto hlas Jacka a Greg Baldwin znovu ztvární Aku.

Třeba vznik videohry předznamenává znovuoživení této franšízi i na televizních obrazovkách. Seriál byl sice uspokojivě zakončen již v roce 2017, ale scénáristé nám často ukazují, že lze vybruslit z ledasčeho. Tartakovsky však tuto teorii nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Nikdy neříkej nikdy. Ale nemyslím si to,“ odpověděl na dotaz týkající se obnovení seriálu.

Samurai Jack: Battle Through Time vyjde 21. srpna/augusta na Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC, a Xbox One. Hru mají na starosti vývojáři ze Soleil Ltd., jež mají na kontě třeba bojovku Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Ta od nás v recenzi dostala 7/10, takže věřím, že i tato hra by mohla být velmi povedená.