Zábavná komiksová dvojice „detektivů“ na volné noze od kreslíře Stevea Purcella je zpět. Nezávislé studio Skunkape Games, které založili bývalí členové Telltale Games, oznámilo příchod remasterované verze první sezóny epizodické adventury Sam & Max. Hra vyjde již 2. 12. letošního roku na PC a Nintendo Switch. Remaster se bude prodávat za 20 euro a dostupný bude na Steamu, GOG.com, Telltale Store a eStore Nintenda.

Potěšující je, že Sam & Max Save the World Remastered bude obsahovat české titulky. Uvádí je přímo oficiální tisková zpráva. Předpokládáme, že budou součástí nejen PC verze, ale také na Switchi. I původní hra z roku 2007 (po epizodách vycházela od roku 2006) měla české titulky.

Kdo jsou? Sam je šest stop vysoký psí polda s láskou pro spravedlnost, zatímco Max je hyperkinetická „králičí věc“, která s chutí způsobí co největší paseku. Dohromady tvoří tým policejních žoldáků s úkolem odhalit bizarní spiknutí - ovládnutí lidské mysli - a zachránit svět.

Vývojáři slibují vylepšenou grafiku, podporu širokoúhlých monitorů a gamepadu, pět nových hudebních stop a stejné mozaikové hádanky a nekonvenční humor, který si získal hráče po celém světě.

Další dobrá zpráva. Dle oficiálního webu plánují Skunkape Games i remaster druhé a třetí sezóny, ale bohužel nevíme, kdy se jich dočkáme.

Připomeňme, že americké studio Telltale Games, které se zaměřovalo na epizodické adventury slavných značek jako Jurassic Park, The Walking Dead, Batman, Game of Thrones nebo Minecraft, bylo nečekaně zavřeno na podzim 2018. Skupina bývalých zaměstnanců založila Skunkape Games a koupila licenci na Sama a Maxe, kterou původně vlastnili Telltale po uzavření LucasArts, s cílem přivést franšízu zpět k životu. Uvidíme, zda se časem tvůrci odhodlají i k vývoji nových epizod, aby pokračovali v příběhu.

Ze zbytků Telltale Games vzniklo nové, stejně pojmenované studio, které chce dělat epizodické hry jinak. Zatím oznámili The Wolf Among Us 2 a mají připravovat i Tales from the Borderlands 2 a Poker Night 3.