Pro návrat Saints Row si společnost Deep Silver vybrala klidnější srpen a udělala dobře. Bláznivá akce se potýká s chybami a zastaralou grafikou. Přesto se stala nejstahovanější hrou pro PS5 z PlayStation Store za srpen a druhou nejprodávanější hrou v USA za stejný měsíc. Špatně si nevedla ani ve Velké Británii. Ale ani to nestačilo, protože vedení Embracer Group od hry očekávalo více.

„Na jednu stranu jsem rád, že vidím spoustu spokojených hráčů a fanoušků, ale na druhou stranu jsem také trochu sklíčený, když vidím nespokojené fanoušky, takže je to těžké,“ podělil se o svůj názor na valné hromadě Embracer Group generální ředitel Lars Wingefors.

Wingefors osobně očekával lepší přijetí nového Saints Row a mrzí ho, že hra byla velmi polarizující. Flintu do žita ale ještě nehází. Zdůraznil, že je třeba počkat na čtvrtletní výsledky v listopadu. V současné době vydavatel stále shromažďuje data a vývojáři pracují na opravách chyb a novém obsahu. Obojí by mohlo prodeje ještě nakopnout.

Šéf Embraceru je přesvědčen, že společnost na Saints Row vydělá, ale gangsterská akce nebude jedním z největších finančních úspěchů firmy. Naštěstí se ale má investice vrátit, což je dobrý výchozí bod. Dalo by se tak říct, že Saints Row to má v současné době nahnuté. O budoucnosti nejspíš rozhodnou následující měsíce.

Připomeňme, že v době vydání Saints Row se akcie Embracer Group propadly o 7 procent. Trh se zalekl kritických recenzí, i když podle předchozích vyjádření měly předobjednávky překonat očekávání vydavatele.