Ubisoft se musí vyrovnat s odchodem dalšího veterána. S francouzskou společností se po 17 letech loučí Jean Guesdon, který byl šéfem vývoje Assassin's Creed: Origins, ale hrál také důležitou roli při vývoji Assassin's Creed 4: Black Flag, kde byl kreativním ředitelem.

Guesdon poděkoval Ubisoftu za všechen čas strávený ve firmě a za úspěchy, kterých dosáhli společně s ostatními zaměstnanci. Také prozradil, že ve studiu Ubisoft Montreal od roku 2018 pracoval na neuvěřitelném projektu pro PC, PlayStation 5 a Xbox One.

Kotaku vyštrachalo, že jde o kolaborativní voxelovou hru s odstíny Minecraftu, jež je údajně stále ve vývoji. Tak uvidíme, zda bude někdy oznámena. Jen letos Ubisoft zrušil čtyři projekty a znovu odložil Skull and Bones.

Za poslední dva roky z Ubisoftu odešlo více zkušených vývojářů, mezi nimi i dva důležití vývojáři série Assassin's Creed: herní režisér Eric Baptizat a umělecký ředitel Raphael Lacoste. První jmenovaný pracuje v EA Motive, zatímco Lacoste se přemístil do Havenu za další veteránkou z Ubisoftu, Jade Raymond. Ta tvoří něco pro PlayStation.

Dle mluvčí Ubisoftu v posledních letech úbytek senior vývojářů neustále klesá a někteří se dokonce vracejí, jako například narrative director Darby McDevitt, jenž se opět podílí na Assassin’s Creed.

Assassin’s Creed pro virtuální realitu

Souběžně se objevily neoficiální informace o Assassin's Creed: Nexus, speciálním dílu série určeného pro virtuální realitu. Dle insidera Toma Hendersona měl být původně exkluzivitou pro Meta, ale smlouva byla z důvodů škrtů na straně majitele Facebooku zrušena. Projekt má být ale v tak pokročilé fázi vývoje, že bude s největší pravděpodobností dostupný jen na Oculusu, alespoň zpočátku.

Ubisoft má projektu natolik věřit, že zahájil interní diskuze o pokračování. S ním se má počítat hned na více VR platforem.

Dle dřívějších spekulací má Assassin's Creed: Nexus přinést hráčům možnost vtělit se do nejznámějších postav značky, včetně oblíbeného Ezia (AC2, Brotherhood i Revelations), Haythama a Connora z třetího dílu nebo Kassandry z Odyssey. Kampaň bude mít prý 16 misí.