Zakhar Bocharov z PR oddělení studia GSC Game World pro Xbox Wire promluvil o vývoji Stalkera 2 a navnadil hráče na nové a nebezpečné dobrodružství v uzavřené zóně Černobylské jaderné elektrárny. Bocharov mluví o rychlých změnách scenérie, zlověstné krajině a všudypřítomného pocitu nevyhnutelného nebezpečí. To vše a mnohem víc uvidíme očima Skifa. Jde o kódové označení nového hrdiny. Jeho činy mají utvořit novou velkou kapitolu v historii Zóny.

Nedávná ukázka byla krátká, odehrávala se ve zničené škole na okraji mrtvého města Pripjať. Jedná se o extrémně nebezpečné místo, kde by nikdo nechtěl být. Přesto nevypadá úplně opuštěně. Skif ale nemá čas, musí spěchat. Zdá se, že ho pronásleduje nevyhnutelné nebezpečí. O co jde? Právě tohle je největší nebezpečí v zóně. Anomální energie, tzv. emise, uprostřed toho všeho. Čas od času se vyskytne a může vás zabít mrknutím oka (emise se poprvé objevily ve hře S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky). Když si stalker všimne této tajemné energie, měl by se okamžitě schovat a počkat. To je důvod, proč Skif spěchá: hledá úkryt v nedaleké budově. To ale ještě neví, že budova je napůl zničená a PDA nefunguje z důvodu ztráty signálu. Pak si Skif všimne někoho, kdo se skrývá ve stínu. Vypadá povědomě, i když...

Tady vyprávění Bocharova o nedávném teaser traileru končí. Závěrem svého článku potvrzuje fanouškům, že skladba hraná na kytaru je převzata z písně „Life Line“ slavné ruské rockové kapely Splean a ujišťuje, že vývoj jde podle plánu. Vývojáři současně pracují na verzích pro PC a Xbox Series X/S. Jejich cílem je přinést nám hru v nejvyšší možné kvalitě na všechny platformy. Při tom připomíná rychlý SSD disk, podporu RTX (Series X a S) a rozlišení 4K (Series X). Díky těmto věcem má být Stalker 2 ultimátním zážitkem.

Přečtěte si také: S.T.A.L.K.E.R. 2 nás zavede do nových i známých míst v plně otevřeném světě

S.T.A.L.K.E.R. 2 nemá stanovené datum vydání, očekává se v letošním roce pro PC a Xbox Series X/S. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass. V posledních hodinách se mluví o odkladu na rok 2022. Titul totiž chybí ve výčtu exkluzivit Microsoftu pro letošní rok. Co se týče PlayStationu 5, tak na něj vyjde Stalker 2 nejspíš později. Zástupci GSC Game World mluví pouze o verzích pro počítače a zelené konzole. Microsoft si dle všeho zaplatil exkluzivitu.