Když došlo na letošní výstavě E3 k plnohodnotnému představení hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, mnozí hráči a fanoušci byli zklamáni, že mezi jazykovými lokalizacemi, které vývojáři ze studia GSC Game World oznámili, nebyla čeština. Tu nezmiňuje ani aktuální podoba oficiálního webu. Ačkoliv nás tehdy tvůrci ujišťovali, že další jazyky mohou potvrdit časem, několik měsíců panovaly obavy, že se oficiálního překladu nedočkáme. Posiloval je také fakt, že českého distributora, kterým jsou společnosti Comgad a Playman, nový S.T.A.L.K.E.R. formálně nalezl až poměrně nedávno. Že by tedy pro GSC nebyly naše končiny tak důležité, přestože v České republice a na Slovensku byla komunita okolo celé série historicky dost silná?

Naštěstí ale můžeme nyní všechny ty spekulace ukončit s dobrou zprávou. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl vyjde s oficiální českou lokalizací ve formě titulků, což čerstvě potvrdila společnost Playman. České titulky by přitom měly být k dispozici nejen ve verzi pro PC, ale také Xbox Series X|S. Tím tedy dojde k zachování tradice, protože příznivci S.T.A.L.K.E.R.a jsou na lokalizaci již zvyklí.

Původní S.T.A.L.K.E.R. s podtitulem Shadow of Chernobyl z roku 2007, stejně jako později vydaný projekt S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, byly koneckonců na výpravu do Zóny vybaveny nejen českými titulky, ale také dabingem. Zatím poslední přírůstek do série, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat z přelomu let 2009 a 2010, se pak musel spokojit s titulky, kterými bude při vydání disponovat také plnohodnotný druhý díl.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl vyjde 28. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store) a Xbox Series X|S, a to s českými titulky. Ve stejný den se hra objeví také v nabídce Game Passu.

OFICIÁLNÍ POPIS HRY

Prozkoumejte rozsáhlou uzavřenou zónu Černobylu plnou nebezpečných nepřátel, smrtících anomálií a silných artefaktů. Ujměte se role osamoceného stalkera a prozkoumejte fotorealistický otevřený svět v radioaktivní Zóně o rozloze 64 km², kde najdete širokou škálu prostředí, jež odhalují postapokalyptickou atmosféru z různých úhlů. Najděte si vlastní cestu skrz Zónu, poznejte svůj osud a rozhodněte o budoucnosti lidstva, zatímco budete prožívat velmi rozvětvený epický příběh.

Seznamte se s členy různých frakcí a rozhodněte se, kteří si zaslouží vaše přátelství a kteří kus olova mezi oči. Zapojte se do intenzivních přestřelek s rozmanitými nepřáteli, kteří se vás snaží přechytračit pomocí různých taktik. K dispozici máte více než 30 druhů zbraní a mnoho modifikací, díky kterým můžete vytvořit stovky kombinací zbraní.

Připravte se na střet s děsivými zmutovanými tvory, kteří se vás pokusí zmasakrovat podle různých modelů chování. Každý mutant se může objevit v rámci různých poddruhů, takže jejich chování je zcela předvídatelné. Skutečně extrémní nebezpečí představují regiony s doupaty četných mutantů, kteří loví ve velkých skupinách.

Ty nejcennější artefakty a tajemství Zóny jsou ukryté na těch nejnebezpečnějších místech. Dávejte pozor na nebezpečné anomálie a jedinečné ničivé super anomálie, zatímco budete hledat velmi cenné artefakty rozmístěné po celé Zóně. Odvážíte se odhalit tajemství Zóny, které si už vyžádalo tolik životů?

Objevte legendární svět hry S.T.A.L.K.E.R. a užijte si následující:

  • Jedinečnou hratelnost díky kombinaci FPS, hororu a podmanivého simulátoru
  • Nelineární příběh s různými cestami, které vedou k jednomu z několika konců
  • Přelomovou grafiku vyvinutou pomocí špičkových fotogrammetrických a skenovacích technologií
  • Skutečnou grafiku nové generace vyvinutou pomocí špičkových fotogrammetrických a skenovacích technologií
  • Pokročilé systémy umělé inteligence, které zaujmou i ty nejostřílenější hráče
  • Systém simulace života „A-life 2.0“, díky kterému herní svět ještě nikdy nepůsobil tak živě
  • Podmanivé mechanismy přežití, jako je hlad, spánek, krvácení a účinky ozáření, které obohacují hratelnost
  • Dynamické střídání dne a noci a proměnlivé počasí obohacující herní zážitek o další vrstvu realismu
  • Podpora modů poskytne svobodu kreativním hráčům a rozšíří herní svět
  • Režim více hráčů, který do hry přibude krátce po vydání jako bezplatná aktualizace