Bude tomu už pár let od oznámení Theaters of War pro vesmírný simulátor Star Citizen a ačkoli vývoj pokračuje, tak do jisté míry poměrně pomalu. Už začátkem roku 2019 se k týmu z Cloud Imperium Games přidali nezávislí tvůrci z Firesprite, aby s PvP multiplayerem vypomohli.

Tým Firesprite můžete znát hlavně coby vývojáře The Playroom pro PlayStation 4, Run Sackboy! Run! pro PS Vita nebo z poslední doby pro jejich akční horor The Persistence. Společně s Cloud Imperium Games měli vývojáři zevrubně vymyslet celý multiplayer a vytvořit jeho zážitek.

S pomocí talentovaného týmu Firesprite jsme dokázali blízkou spoluprací udělat obrovský krok pro Theaters of War, a tudíž i pro Star Citizen a Squadron 42,“ nechal se slyšet Sean Tracy, technický ředitel pro Cloud Imperium Games. „Nemohu se dočkat, až hráči v dalších testech uvidí progres, který jsme spolu udělali.

Je zajímavé, že oznámení spolupráce mezi těmito dvěma týdny přichází až nyní. Skoro by se dalo polemizovat, že by brzy mohlo dojít k nějaké širší ukázce nebo dalšímu oznámení týkající se tohoto PvP multiplayeru, který má kombinovat všechny prvky a možnosti, jež Star Citizen nabízí.

Z dostupných ukázek to vypadá, že nás čeká vesmírný Battlefield.