Na počítače dnes vyšla závěrečná část fantasy strategie Total War: Warhammer. Třetí díl obsahuje české titulky a je dokonce dostupný v předplatném PC Game Pass od Microsoftu.

Na vydání upozorňuje nový trailer, jenž vás zve do Říše Chaosu, dimenze neskutečné hrůzy, kde se rozhodnete o samotném osudu světa. Pokoříte své démony... nebo je ovládnete?

„Hranici mezi světy rozerval poslední výkřik umírajícího boha a otevřel tak portál do Říše Chaosu. Z tohoto malstrómu vzešly čtyři Zkázonosné síly – Khorne, Nurgle, Tzeentch a Slaanesh – jež šíří temnotu a beznaděj. Nezlomní kislevští válečníci a rozlehlá Velká Kataj stojí na pomezí a pomstychtivý princ démonů skládá slib, že zničí ty, kteří jej nakazili. Nadcházející konflikt zachvátí všechny. Pokoříš své démony? Nebo je ovládneš?“ ptá se tisková zpráva.

REVIEW BOMBING OD ČÍNSKÝCH HRÁČŮ

Na Steamu v současné době vidíme smíšené uživatelské recenze. Hráči Total War: Warhammer 3 hodnotí převážně kladně, ale jak si všiml analytik Daniel Ahmad z Niko Partners, tak hra zažívá review bombing od čínských hráčů. 72 procent recenzi v čínštině je negativních.

Proč tomu tak je? Čínští hráči nejsou spokojeni s propagací hry. Série byla dříve propagována prostřednictvím influencerů zaměřených na fanouškovské jádro a některé části her byly uzamčeny, aby se zabránilo spoilerům. V případě třetího dílu se však k novince dostala širší část influencerů, z nichž mnozí spoilerovali prvky děje.

Fanoušci jsou tak naštváni, že se hra k těmto influencerům dostala v předstihu a oni vyspoilerovali děj, zatímco běžní hráči museli čekat až do vydání. Podle Ahmada studio Creative Assembly problém uznalo.

Otázkou zůstává, jak na tom budou prodeje. Jedna z hratelných frakcí v Total War: Warhammer 3 je založena právě na Číně, takže čínští hráči se o hru hodně zajímají, o čemž vypovídají i předobjednávky učiněné během oslav nového lunárního roku.