Středověká akce Rustler, která paroduje klasické izometrické díly série Grand Theft Auto od Rockstar Games, vyjde v letošním roce na konzole.

Hra byla před měsícem spuštěna v předběžném přístupu na Steamu a od hráčů získala spíše kladné hodnocení. Studio Jutsu Games postupně zážitek vylepšuje a koncem letošního roku plánuje vydat nejen plnou verzi pro PC, ale také pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Cena by měla být 20,99 eur.

V Rustleru hrajete za antihrdinu Guye, obyčejného rolníka, jehož cesta začíná po dnech vytrvalého pití. Je odhodlán vyhrát Velký turnaj a získat hlavní cenu v podobě princezny za manželku, a to za každou cenu s pomocí malého spojence Buddyho. Během tohoto dobrodružství budete muset ukrást koně nebo dva, sem tam někoho zabít, zaplatit barda jako své osobní „rádio“ a házet koňský trus po nepřátelích.

Přečtěte si také: Grand Theft Auto VI ze skutečného života

„V Rustleru hrajete za Chlápka (Guye), jehož rodiče byli příliš líní, než aby mu dali vhodné jméno. Zažijete feudální nespravedlnost, lov čarodějnic a zúčastníte se Velkého turnaje. Seznámíte se se statečnými, leč neuvěřitelně hloupými rytíři. Dokončíte škálu vyšinutých misí a úkolů, nebo budete ignorovat zápletku a stanete se strůjcem chaosu ve vesnicích i městech. Cestujte pešky nebo ukradněte koně; bojujte s mečem nebo si vyberte luxusní automatickou kuši. Pokud se vám to zdá málo šílené, máte k dispozici svaté ruční granáty,“ lákají Jutsu Games na svou šílenou hru.

V předběžném přístupu má Rustler zůstat zhruba šest měsíců. Pokud vše půjde dobře, mohl by titul na všechny platformy zavítat během léta. Oproti současné verzi bude ta plná nabízet více úkolů a miniher, větší výběr zbraní a koní, vyváženou obtížnost pro nejlepší zážitek a další maličkosti.