SSD disk v konzoli nemusí každému hráči stačit, zejména při velikosti dnešních her, kdy jedna přesahuje 100 GB. V Microsoftu si jsou toho vědomi a připravili snadné rozšíření kapacity úložiště u Xboxu Series X i Xboxu Series S. Rozšíření půjde přes speciální externí SSD disk společnosti Seagate, který zapojíte do vyhrazeného portu na zadní straně konzole.

Microsoft takto zajistí rozšíření úložiště se stejným výkonem. Ovšem pro hráče to nebude levná záležitost. Cena Seagate 1TB Game Drive se pohybuje jako u ostatních externích SSD disků pro PC. Zájemci si musejí připravit 219,99 dolarů, což je v přepočtu necelých 5100 Kč. Cenu odhalil řetězec Best Buy, který tak potvrdil nedávné úniky. Pro srovnání, Xbox Series S se v Americe prodává za 299,99 dolarů.

SSD disk v Xboxu Series X má kapacitu 1 TB, u Xboxu Series S je to pouhých 512 GB a u PlayStationu 5 potom 825 GB.

Xbox Series X a Xbox Series S vyjdou 10. 11. letošního roku. Series X se prodává za 13 499 Kč (499 euro) a Series S za 7 999 Kč (299 euro). Podle slov Microsoftu byl o novou generaci Xboxu rekordní zájem, na většině míst je vyprodáno a americká společnost slibuje další kusy do uvedení konzole na trh.

Přečtěte si také: Xbox Series X se teď prodává pod 10 tisíc korun