Absenci příběhového rozšíření do singleplayeru Grand Theft Auto 5 nahrazují početné aktualizace multiplayerové části. Nově studio Rockstar Games oznámilo příběhový přídavek The Contract, v němž vystupuje Franklin Clinton a staří přátelé z GTA 5.

Přídavek má přinést plnohodnotný příběh. Děj se zaměřuje na Franklina. Ten si od událostí v hlavním příběhu GTA 5 vybudoval vlastní agenturu, jež se stará o tu nejblyštivější klientelu Vinewoodu a nabízí jim vyřešení všech problémů, na které při svém podnikání narazí.

A právě do toho vstupujete vy prostřednictvím vašeho kontaktu Lamara Davise. Jakmile se spojíte s Franklinovou agenturou, jste rychle vtaženi do pomoci prvnímu velkému klientovi nově vznikající společnosti, raperovi Dr. Dreovi, který potřebuje vaši pomoc při získání telefonu, který se ztratil cestou na Cayo Perico při loňské velké loupeži.

Proč na telefonu tolik záleží? Obsahuje totiž skladby, které chce majitel zpět. Při této nelehké misi se spojíte nejen s Franklinem, ale také s hackerem Imanim, Chopem a dalšími starými přáteli.

Rockstar tvrdí, že v The Contract se hráči dočkají divoké a zábavné jízdy po Los Santos, od špinavých ulic Franklinovy staré čtvrti po nejžhavější večírky ve městě, od zhýralých sídel po kanceláře FIB a všude mezi tím.

Vypadá to, že The Contract je opravdu velkým rozšířením. Kromě nového příběhu zahrne i novou rozhlasovou stanici, kterou bude uvádět nějaký speciální host a hráči uslyší i dosud nevydané skladby od Dr. Drea a mnoha dalších umělců. Do GTA Online přídavek dorazí 15. 12. 2021.