Internetem letí zpráva, že první a zároveň poslední rozšíření Cyberpunku 2077 přerostlo velikost expanze O víně a krvi pro Zaklínač 3: Divoký hon.

Informace pochází z rozhovoru IR manažera Marka Bugdoła v polském magazínu Parkiet. Sám CD Projekt RED později ujasnil, že Phantom Liberty je opravdu největším rozšířením v historii polského studia, ovšem potvrdil pouze, že z hlediska rozpočtu.

To automaticky nemusí znamenat, že je větší i po stránce rozsahu/obsahu. Jedno je ale jisté. Rozhodně nepůjde o malý příběhový přídavek. O víně a krvi by se dalo bez nadsázky považovat za samotnou hru ve světě Zaklínače. Herní doba hlavního příběhu byla 15 hodin, s vedlejšími misemi potom 28 hodin a dokončení všeho trvalo zhruba 40 hodin.

Na podrobnosti o Phantom Liberty si musíme počkat. CD Projekt RED zatím nechce prozradit začátek marketingové kampaně, stejně tak datum vydání. Víme však, že vývoj probíhá podle plánu a se stavem prací jsou spokojeni. Ve studiu doufají, že nová dobrodružství a hrdinové (potvrzen je herec Idris Elba) přilákají hráče, kteří Cyberpunk 2077 dobře znají, a také povzbudí mnoho nových hráčů, aby navštívili Night City.

Cyberpunk 2077 je dostupný ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Rozšíření Phantom Liberty vyjde pouze pro PC a poslední generaci konzolí.