Máme tady druhou sérii obrázků (první zde) zaměřenou na hraniční přechody západního Balkánu. Nadcházející dodatečný balíček West Balkans rozšíří mapu Euro Truck Simulatoru 2 o osm zemí: Albánie, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Kosovo, Černá Hora, Severní Makedonie, Srbsko a Slovinsko.

Ty bude rozdělovat 30 hraničních přechodů, včetně 10 přechodů mezi stávajícími zeměmi ve hře: Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, Rakousko a Itálie. Tři z nich jsou součástí schengenského prostoru a nevyžadují zastavení.

Jak si můžete všimnout, velikost hraničních přechodů se poměrně drasticky liší. Od velkého přechodu mezi Horgosem a Röszke (vesnice v Srbsku a Maďarsku) až po malý přechod v údolí mezi Vardiste a Kotromanem (obec v Bosně a Hercegovině a vesnice v Srbsku). Dle SCS Software má každý přechod svůj důležitý účel a vývojáři z pražského studia se snaží vše vytvořit realisticky.

Na hraničních přechodech se mohou tvořit fronty a budou vám kontrolovány doklady. V některých případech vás mohou pohraničníci nebo policisté požádat o hloubkovou kontrolu vašeho kamionu. Ta může být provedena rentgenem tahače a návěsu ve speciální budově, případně manuálně.

„Důvodem těchto kontrol je bezpečnost a ochrana řidiče i země, protože existuje mnoho různých pravidel a zákonů, pokud jde o to, co lze a nelze do země dovážet,“ vysvětlují vývojáři.

Podívejte se na krátké video. West Balkans DLC nemá stanovené datum vydání. Očekáváme ho v první polovině letošního roku.