S koncem roku nemůžeme vynechat naši tradiční anketu o nejlepší hru daného měsíce. Poslední měsíc letošního roku si budeme pamatovat díky Cyberpunku 2077.

Jedna z nejočekávanějších her roku je dosti zajímavá, ale bohužel také plná chyb a technických problémů - zejména na konzolích. Před vydáním novinky od polského CD Projektu RED bych si vsadil, že anketu vyhraje, ale teď si nejsem vůbec jist.

Kromě toho jsme se dočkali mafiánské strategie Empire of Sin od Johna Romera a jeho ženy Brendy, dorazila netradiční válka červů v rychlé akci Worms Rumble (v rámci PS Plus je zdarma) a příběh investigativního novináře v Twin Mirror od tvůrců série Life is Strange a Tell Me Why.

Dále remaster Sama & Maxe, nezvyklý RPG titul Haven, překvapení od Ubisoftu v podobě svěžího řeckého dobrodružství Immortals Fenyx Rising, Microsoftí exkluzivita Call of the Sea inspirovaná Lovecraftem (přesto ale nejde o horor), Puyo Puyo Tetris 2 a v neposlední řadě Medal of Honor: Above and Beyond - plnohodnotná first-person střílečka pro virtuální realitu na PC, která mnohé zklamala.

Já osobně si z her, které v prosinci/decembri vyšly, nejvíce užil Immortals Fenyx Rising. Humorný styl mi sedl, příběh bavil a svět je krásně barevný. Jasně, je to okatá kopírka Zeldy, ale to mi teda vůbec nevadí. Samozřejmě hraji také Cyberpunk 2077 (naštěstí na PS5, kde těch problémů tolik není), ale nejspíš počkám na upgrade, abych si Night City vychutnal v plné parádě.

V anketě za listopad/november jste nejlepší hrou zvolili Spider-Man: Miles Morales. PlayStation exkluzivita získala 25,9 procenta všech hlasů. Na druhém místě se umístil remake Demon's Souls (24,1 procenta) a třetí je Assassin's Creed Valhalla (21,1 procenta).

Hlasujte a napište mi do komentářů hru, kterou jste si nejvíce užili. Klidně napište i jinou hru, která v prosinci/decembri nevyšla. Na všechny se v anketě nedostalo.