Minulý pátek vybrané zahraniční redakce z Ameriky a Evropy obdržely od Sony maloobchodní edici PlayStationu 5. Dnes vypršelo první embargo a dotyční se mohli pochlubit videi s rozbalením konzole a příslušenství, stejně tak s prvními dojmy i gameplay záběry ze skákačky Astro’s Playroom, která je bezplatně předinstalována v každé PS5.

Z dosud zveřejněných materiálů je nejzajímavější porovnání velikosti PlayStationu 5. Nová generace konzole od Sony je mnohem větší než PS4 Pro i konkurenční Xbox Series X a Xbox Series S. Jak víme od designérů, tato velikost je z důvodu chladícího systému, který má být tichý a dostatečně výkonný, aby procesor, grafický čip a další komponenty uchladil.

Od zahraničních kolegů vám nabízíme také první dojmy. Redaktoři se nejčastěji věnují bezdrátovému ovladači DualSense. Jeho haptickou odezvu a adaptivní spouště považují na skutečný next-gen.

„Příští měsíc vyjdou dvě next-gen konzole, ale pouze jedna z nich má next-gen ovladač,“ napsal na Twitter YouTube kanál Skill Up. Jason Schreier, redaktor Bloomberg News, mu dává za pravdu: „PS5 ovladač je divočina - hrál jsem Astro’s Playroom (hra je součástí systému) a kombinace haptické odezvy a adaptivních spouští působí více next-gen než jakákoli grafická vylepšení, která jsme zatím viděli.“

PlayStation 5 se v Evropě a České republice začne prodávat od 19. 11. letošního roku, ovšem hry a příslušenství budou k dostání již od 12. 11. To je současně den, kdy vyjde konzole ve Spojených státech amerických, Kanadě a dalších vybraných zemích.

NOVÝ SYSTÉM TROFEJÍ

Tohle by nemělo zapadnout, Greg Miller odhaluje nový systém trofejí, konkrétně ve hře Astro’s Playroom. Titul vás na PS5 upozorní, že už stačí splnit jen málo, abyste získali novou trofej.

UNBOXING

Astro’s Playroom