Dobré ráno. Hogwarts Legacy je první z mnoha titulů, které budou odloženy. Tvůrci Destiny a Valorantu spojili své síly v boji s cheatery. Overwatch vítá novou mapu. Ghost of Tsushima 2 zřejmě ve vývoji.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Hogwarts Legacy je první z mnoha titulů, které budou odloženy, varuje Jason Schreier, jenž má často velmi dobré informace.

- Tvůrci Destiny a Valorantu spojili své síly při žalobě na společnost vyrábějící programy pro cheaty v počítačových hrách. Firmy Bungie a Riot Games společně žalují GatorCheats u kalifornského soudu. V minulosti se právníkům studia Bungie podařilo omezit prodej programu, ale existuje podezření, že je možné program nadále zakoupit - webové stránky jsou dostupné pouze pro registrované a důvěryhodné uživatele. GatorCheats prodává cheaty ve formě předplatného - hráči platí několik desítek dolarů měsíčně, aby měli neustálý přístup k těmto programům. Právníci Bungie a Riot Games tvrdí, že obě společnosti přišly o miliony dolarů.

Přečtěte si také: EA ztratila exkluzivitu na Star Wars. Do vývoje se pouští Ubisoft

- SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom se chystá pro iOS a Android. Dobrodružství známé mořské houby má dorazit 21. 1. 2021 a prodávat se za necelých 9 euro (cca 235 Kč). Na mobilní verzi pracuje Purple Lamp Studios ve spolupráci s HandyGames. Tak snad dopadne lépe než nedávný remake.

- Trackmania přivítala zimní sezónu. Ta přináší 25 nových tratí a 100 nových medailí. K novinkám mají přístup všichni, pokud ale platíte členství, tak kromě aktuální zimní sezóny máte nadále přístup k letní a podzimní sezóně. Ty dohromady nabízejí 50 tratí.

- Season není walking simulátor ani AAA hra v otevřeném světě. Máme si představit něco mezi Zelda: Breath of the Wild a Journey, tvrdí kreativní ředitel Kevin Sullivan. Na druhou stranu Season není tak lineární jako Journey a ani tolik svobodná jako poslední Zelda. Proto je to něco mezi.

- Overwatch vítá novou mapu Kanezaka pro Free-For-All a spouští Kanezaka Challenge. Výzva je dostupná až do 25. 1. 2021.

- Poběží next-gen verze Grand Theft Auto V pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S na enginu Red Dead Redemption 2? Využití nejnovější verze RAGE enginu zmiňují insideři alloc8or a Tez2 z GTA fóra. Navíc ve zdrojovém kódu poslední aktualizace GTA Online byl nalezen řádek „rage :: fwuiMessageBase“, který odkazuje na engine z kovbojského sandboxu.

- Aby toho o GTA nebylo málo, tak insider Tom Henderson píše, že v Grand Theft Auto 6 budeme v příběhu hrát za muže a ženu. Šlo by o první díl, v němž budeme hrát za hrdinku něžného pohlaví. Henderson se proslavil jako spolehlivý zdroj informací o Call of Duty. Tak uvidíme, zda má správné informace i o GTA.

Přečtěte si také: Bethesda vrátí do herního světa Indianu Jonese

- Ghost of Tsushima 2 ve vývoji? Vzhledem k obrovskému úspěchu v recenzích i u hráčů (o prodejích nemluvě) je více než jasné, že jednoho dne pokračování samurajské akční adventury vyjde. V seznamu pracovních nabídek studia Sucker Punch byl druhý díl již naznačen. Tým shání designéra soubojů a v požadavcích je uváděno, že dotyčný musel hrát Ghost of Tsushima a rozumět jeho základním bojovým systémům.

- Tak takové strašení zažijete v Little Nightmares 2, které vychází 11. 2. na počítače a všechny hlavní konzole, včetně next-gen verzí a Nintenda Switch. Zájemci si mohou stáhnout demo.