S vydáním PlayStationu 5 dorazí na trh dosud největší line-up her v historii konzole od japonské společnosti. Spider-Man: Miles Morales (recenze), remake Demon's Souls, Sackboy: A Big Adventure a Astro's Playroom (zdarma ke každé konzoli) jsou zajímavé tituly a nějaký čas hráčům vydrží. V Sony si ale uvědomují přínos exkluzivit a potvrzují, že na první polovinu roku 2021 plánují další tři hry. Ta čtvrtá je slibována na druhou polovinu roku.

Nahoře v traileru můžete vidět, že závody Gran Turismo 7, plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart a střílečka Returnal od Housemarque jsou hry, které vyjdou v první polovině roku 2021. Ptáte se, kde je Horizon Forbidden West? Pokračování dobrodružství Aloy ve světě plném robotů dorazí v druhé polovině roku. V této době osobně očekávám také God of War Ragnarok.

Na přesné termíny všech těchto her si budeme muset ještě počkat. Sony nechce slibovat a poté být nucena nějaký titul odložit. Mezitím vedoucí marketingu Eric Lempel potvrdil enormní zájem o PlayStation 5. Poptávka po PS5 je podle jeho slov bezprecedentní a jejich cílem bylo, aby se vydání PS5 stalo jedním z nejúžasnějších a nezapomenutelných vydání konzole.

Nutné dodat, že několik her vydá Sony také na PS4. Konkrétně Spider-Man: Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure a Horizon Forbidden West.

PlayStation 5 vychází již 12. 11. V Evropě se bude prodávat od 19. 11.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart si na PS5 užijete i při 60 snímcích, ale ne ve 4K