V herních datech se často skrývají informace o tom, co vývojáři zamýšlejí, případně ve svých hrách testují. Stejně je to u stále oblíbeného PUBG. V něm dataminer s přezdívkou PlayerIGN našel několik zajímavostí, které by mohly hru rozšířit v nadcházejícím roce.

Na co se tedy eventuálně můžeme těšit? Tvůrci podle dat nadále pracují na štítech (riot shields), které byly poprvé ukázány na E3 v roce 2018. Od té doby jsme o nich neslyšeli. Má se ale za to, že štíty dorazí do PlayerUnknown's Battlegrounds společně s novou pohybovou mechanikou. To jsou dvě největší věci, které se mohou do této battle royale akce v brzké době dostat.

Mezi dalšími jsou uváděny nové zbraně P90 SMG, FAMAS AR a G3 AR/DMR, stejně tak nové vybavení v podobě C4 a claymory. Celkově by tyto změny nejspíš nestačily na to, aby se o PUBG zase začalo ve velkém mluvit. K tomu ale mají dopomoci další věci, údajně má jít o offline režim se zombíky a Team Deathmatch mód z PUBG Lite.

PlayerIGN rovněž věří, že je na cestě systém klanů, jenž se loni objevil v mobilní verzi. Jména klanů v PC a konzolových verzích PUBG mají být údajně omezena na 2-15 znaků a zkratka na 2-4 znaky. Předpokládá se, že v klanu bude moci být maximálně 20 členů. Zajímavé ale je, že klany mají stát 5000 BP, což je docela velká částka.