Z pohledu stříleček se bude EA v příštím roce soustředit na battle royale akci Apex Legends od studia Respawn, a to až do takové míry, že nevyjde nový Battlefield. Pokračování této válečné série od EA DICE máme očekávat ve fiskálním roce 2022, což znamená vydání mezi dubnem/aprílem 2021 a březnem/marcem 2022. To je minimálně několik měsíců po uvedení nové generace konzolí na pulty obchodů.

EA tak přeruší cyklus. Battlefield V vyšel v roce 2018, Battlefield 1 v roce 2016, spin-off Battlefield Hardline v roce 2014, Battlefield 4 v roce 2013, Battlefield 3 v roce 2011, Battlefield: Bad Company 2 v roce 2010 a o dva roky dříve jsme se dočkali Bad Company 1.

„Battlefield vždy stanovil nové standardy co se týče grafiky a multiplayeru. Je nám jasné, že premiéra nové generace znamená obrovské příležitosti pro inovace, ale současně chceme rozvíjet stávající uživatelskou základnu,“ řekl generální ředitel Andrew Wilson z EA před investory a dodal, že nová střílečka od DICE bude živou špičkovou službou se zaměřením na multiplayer a kompetitivní bitvy.

Vývojáři z DICE tak mají více času, mohou vytvořit nový Battlefield pro nadcházející generaci konzolí (a PC) a k tomu se nadále starat o Battlefield 5. V současné době nevíme, kde se bude nový Battlefield odehrávat, spekulace před pár lety tvrdily návrat k Bad Company s vietnamskou válkou. Tak uvidíme…

Přesuňme se teď k Apex Legends. Battle royale akce od Respawnu se má v příštím roce rozšířit na nové platformy, včetně mobilů. Plus EA bude tlačit hru do Číny a bude „hyper zaměřena“ na tuhle battle royale záležitost. To je celkem pochopitelné, když Apex Legends dosáhl 70 milionů hráčů a třetí sezóna měla lepší výsledky než ty předchozí. Komunita tak může očekávat více obsahu a celkové péče ze strany vývojářů.

Co se týče Titanfallu 3, tak ve vydavatelské společnosti na něj nezapomněli, ale víc jsme se od finančního ředitele Blake Jorgensena nedozvěděli. Od Respawnu ale víme, že se nyní soustředí na Apex Legends a Titanfall nechají na později.

Společnost Electronic Arts před investory oznámila zrušení NBA Live 20, místo něho vzniká nový díl pro next-gen.