Rodinná konzole Intellivision Amico, která se zaměřuje na menší a cenově dostupnější hry, byla opět odložena. Naposledy měla být na trh uvedena letos v říjnu, ale nyní přišel třetí odklad. Fanoušci, kteří si konzoli předobjednali, by ji měli obdržet do konce tohoto roku.

„Původně jsme plánovali, že Amico uvedeme na trh na podzim 2020, ale museli jsme se přizpůsobit uprostřed celosvětové pandemie, která přerušila naši výrobu. Přes veškerou snahu, kterou jsme vynaložili, a přes nové bezprecedentní problémy v oblasti logistiky a dodávek komponentů, které jsme nemohli ovlivnit, se chceme omluvit, že jsme nuceni datum uvedení na trh opět odložit,“ vysvětluje společnost Intellivision Entertainment.

„Přestože tyto problémy s dodávkami omezují naši schopnost splnit všechny objednávky, jsme soustředěni a odhodláni dodat předem objednané kusy do konce roku. Díky tomu budeme mít více času na optimalizaci operačního systému. Všechny naše zákazníky a zúčastněné strany budeme samozřejmě informovat o našem dalším postupu.“

Konzole Intellivision Amico byla poprvé odhalena v říjnu 2018 a v následujícím roce začala přijímat objednávky s termínem dodání 10. 10. 2020. Pak byla ale odložena na duben 2021, poté na říjen a nyní se zařízením mají první hráči počítat až koncem roku. Cena byla stanovena na 250 dolarů (cca 5400 Kč). Konzole bude dodána se dvěma netradičními bezdrátovými ovladači navrženými pro praváky i leváky.

Samotná konzole je vybavena technologiemi Bluetooth, Wi-Fi, RFID, výstupem HDMI, slotem pro microSD kartu, nabíjecím slotem pro dva ovladače, pasivním chlazením a jedním USB-C portem na zadní straně pro příslušenství a rozšíření. Tělo konzole je vylepšeno o 40 LED diod.

Co se her týče, majitelé se mají těšit na zhruba 20 procent aktualizovaných a přepracovaných verzí klasických videoher, na 20 procent původních nových her, na 20 procent sportovních titulů, na 20 procent karetních, slovních a logických titulů a na 20 procent vzdělávacích her. Chystá se například arkádová střílečka Asteroids, plošinovka Beauty and the Beast, box, hokej, bowling, basketball, golf, karty a šipky, závody na koních, nějaká akce se žralokem, real-time budovatelská strategie Utopia a mnoho dalších.

Zároveň s konzolí získají hráči šest her. Další se pohybují od 2,99 do 9,99 dolarů. Většina je určena pro jednoho až osm hráčů.