Od vydání posledního velkého projektu Rocksteady Studios uběhlo už pět let a během té doby jsme se nedozvěděli nic oficiálního, na čem vlastně tihle britští autoři pracují. Začátkem měsíce ovšem bylo ticho prolomeno, když jsme se oficiálně dozvěděli, že se pracuje na hře okolo Suicide Squad (Sebevražedného oddílu). Později byl prozrazen i oficiální název v podobě Suicide Squad: Kill the Justice League.

Kromě teaser obrázku a příslibu ukázání hry na dnešním DC FanDome jsme ale o hře nevěděli vůbec nic. To se nyní změnilo. Oficiální oznamovací trailer jasně prozrazuje čtveřici hlavních postav. Tedy Harley Quinn, Kapitána Boomeranga, Deadshota a King Sharka. Jejich úkol? Vcelku „jednoduchý“: Pozabíjet členy Justice League. Pokud jste to náhodou z toho názvu nepoznali.

Z dalších informací, co jsme se následně dozvěděli, zaznělo, že se hra odehrává v „Arkham-verse“ a je jejím pokračováním. Pravděpodobně to znamená, že se v Suicide Squad podíváme na svět po událostech Batman: Arkham Knight. A to konkrétně na území města Metropolis, které je aktuálně pod útokem Brainiaca. Čemuž samozřejmě nasvědčuje přítomnost jeho lodi v traileru. Vidět také můžeme zlou verzi Supermana; jestli jde o Bizarra, nebo je Superman (a zbytek Ligy spravedlnosti) pod vlivem právě Brainiaca, to ukáže až čas.

Vývojáři následně v rámci hratelnosti slibují skvělý soubojový systém, kde ovládnutí jednotlivých postav bude doprovázeno „super-záporáckým zmocněním“ a záživným gunplayem, resp. střelbou a útoky. Včetně možnosti vylepšování našich zbraní.

Nadšence to týmovek určitě potěší hlavně oficiální potvrzení kooperace. Hrát budeme moci až ve čtyřech lidech, kde se každý vžije do role jednoho z hlavních nehrdinů. V případě nedostatku hráčů přijde řada na umělou inteligenci, která ostatní členy vašeho sebevražedného oddílu zastoupí. Navíc si s umělou inteligencí budete moci kdykoliv vyměnit místo a přepínat tak mezi jednotlivými postavami přímo uprostřed soubojů. Jestli budete chtít hrát sami nebo v kooperaci, ve dvou, ve třech nebo ve čtyřech, už je zcela na vás.

V aktuální chvíli je to nicméně všechno, co o hře víme a na oficiální záběry přímo z hraní si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Zejména proto, že je vydání naplánováno až na poměrně vzdálený rok 2022. A to exkluzivně pro next-gen konzole a PC. Majitelé PlayStation 4 a Xbox One si tak Suicide Squad: Kill the Justice League už neužijí.