Během vývoje nového Grand Theft Auto se v Rockstaru nezapomínají starat o své zlaté prasátko, které dohromady prodalo více než 170 milionů kopií, z toho 5 milionů v posledním čtvrtletí. Popularitou GTA 5 si jsou vývojáři dobře vědomi a na prosinec připravili vylepšení grafiky o technologii ray tracing.

Ray tracing v podobě odrazových efektů dorazí v prosincové aktualizaci. V současné době pouze do GTA Online ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Už dříve se objevily důkazy o přípravě ray tracingu do PC verze. Pravděpodobně se dostane také do singleplayerové části hry.

Ray tracing odrazy budou zapnuté v režimu kvality (Fidelity Mode) a projeví se na mnoha površích. Mimo jiné na mokrém povrchu nebo skle. Díky tomu má být grafická stránka hry realističtější.

V rámci prosincové aktualizace si v GTA Online budete moci po omezenou dobu koupit vůz Declasse Tahoma Coupe. Jde o odměnu pro komunitu, když dosáhla společného cíle v Heists Challenge.

Sólisty potěší možnost hrát příběhové mise v kasinu o samotě. Dále Rockstar avizuje rychlejší doručení vozidel do garáží, možnost závodit s vlastními upravenými vozy se zbraněmi (zbraně budou po dobu závodu deaktivovány), vylepšení ekonomiky a nastavení zobrazovaných kontaktů v iFruit.

Karty Shark s virtuální měnou teď přidávají o 20 až 25 % více dolarů. To hráče vede k tomu, že by se inflace mohla stát problémem i ve světě GTA Online.

Kromě všech změn mohou hráči tento týden získat dvojnásobné odměny za dokončení Short Trips a Biker Sell Missions. Budete si také moci zahrát za Franklina a Lamara, hledat máte v zadní části Record A Studios.

Prosincová aktualizace vyjde později tento měsíc. Dostupná bude pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.