Kritika hráčů na špatnou Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition není jediným problémem Rockstaru. Už včera večer, pár hodin po vydání remasterů, přestal fungovat Rockstar Games Launcher a s ním i všechny hry, které přes něj běží. Tedy i neslavná trilogie GTA.

Hráči tak mají o důvod víc být na Rockstar naštvaní. Na sociálních sítích a diskusních fórech to dávají hlasitě najevo. Vývojáři se mezitím omlouvají za problémy a vzkazují, že pracují na jejich odstranění. A samozřejmě děkují za trpělivost.

Problém Rockstar Games Launcheru neovlivnil pouze remastery GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas, ale také Red Dead Redemption 2 a Grand Theft Auto 5, včetně GTA Online.

Aby těch problémů nebylo málo, tak datamineři zjistili, že GTA trilogie na PC obsahuje chybějící hudbu, která již není licencovaná, a osobní poznámky vývojářů. To je podle nich důvod, proč Rockstar ve čtvrtek večer hru stáhl ze svého online obchodu.

„Zajímavé je, že San Andreas obsahuje veškerou vystřiženou hudbu. Je pouze vypnutá skriptem,“ pochlubil se jeden dataminer na Twitteru. U Vice City má být také přítomna většina hudby, chybí ale například skladby od Michaela Jacksona. Zbývající jsou také vypnuté.

Na poznámky vývojářů se váže nezkomplimovaná verze main.scm, jež kromě nich obsahuje všechny herní skripty z GTA 3, Vice City a San Andreas. Vadim M to popisuje jako svatý grál pro fanoušky, kteří se zajímají o vnitřní fungování her. To může být další důvod, proč Rockstar stáhl GTA: The Trilogy – The Definitive Edition z prodeje.