Popularita GTA Online možná vedení Rockstaru překvapila a postarala se o změnu plánu. Vývojáři se začali věnovat rozšíření multiplayeru a rozšíření pro příběhovou část jednoho hráče šlo stranou. Postupně ale tohle známé studio zjišťuje, že hráči o singleplayerový obsah mají velký zájem. A to i v rámci GTA Online.

Scott Butchard, projektový manažer Rockstar Games, prohlásil, že režim pro jednoho hráče bude důležitou součástí budoucích projektů studia. Pravděpodobně mluvil nejen o rozšiřování pro GTA Online, ale také o zbrusu novém Grand Theft Auto.

Ostatně, Rockstar už do GTA Online takový obsah dodal. Nedávná aktualizace The Cayo Perico Heist přináší novou vloupačku, kterou můžete hrát sami nebo v kooperaci s dalšími hráči.

Tarek Hamad, zodpovědný za GTA Online, poznamenal, že o tomto obsahu dlouho přemýšleli a komunita si ho žádala. Nemáme tak být překvapeni, když uvidíme další obsah do GTA Online určený pro jednoho hráče.

Objevují se spekulace hovořící o plánu spojit singleplayer a multiplayer do jedné hry. GTA 6 by tam mělo ze začátku menší mapu než GTA 5 a bylo postupně rozšiřováno. Stejně má Rockstar dle nepodložených informací postupovat u nového Red Dead, které nás za několik let jistě čeká.