V Rockstar Games připravili speciální stránku s veřejným poděkováním všem, co se podíleli na Grand Theft Auto 5 a GTA Online. Na stránce jsou uvedeny abecedně všichni, včetně jejich pozic.

Zajímavé je, že více než 6500 lidí a tucet společností zahrnuje také testery. Na ty se většinou zapomíná, případně jsou uvedeni jako jedni z posledních. V Rockstaru si minimálně na venek váží jejich práce.

„Grand Theft Auto V a Grand Theft Auto Online jsou výsledkem mnohaletého úsilí našeho globálního týmu. Chceme ocenit a poděkovat všem, kteří přispěli k úspěchu těchto her od jejich původního uvedení na trh v roce 2013 až po současnost,“ píše Rockstar na speciální stránce, podívejte se.

Proč teď, ptají se fanoušci a spekulují, zda studio neodsouvá GTA Online na druhou kolej, aby se v týmu mohli naplno věnovat Grand Theft Auto 6, které je oficiálně ve vývoji, i když o něm nic nevíme.

Připomeňme úspěch hry. GTA 5 se prodalo 170 milionů kusů, což z něj dělá druhý nejprodávanější titul hned po Minecraftu (235 milionů). Gangsterská akce začala svůj život v roce 2013 na PlayStationu 3 a Xboxu 360. Později se dostala na PlayStation 4, Xbox One a PC a na závěr i na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. K velkému úspěchu bezpochyby přispěla multiplayerová část pojmenovaná GTA Online, kvůli níž Rockstar zrušil plánované rozšíření singleplayeru.