Multiplayerový hit Rocket League v dohledné době přejde na free-to-play model. O tom víme už nějakou dobu, nyní ale vývojáři na svém webu odhalili některé novinky a informace, které můžeme s nástupem nové aktualizace čekat.

Dojde například na zjednodušování fungování sezón a Rocket Pass (obdoba Battle Passu), kompetitivní sezóna a turnaje nyní budou sledovat stejný rozvrh. Konec sezóny tak bude značit i konec Rocket Passu a turnajů, zatímco začátek zase… Inu, začátek.

Spolu s tím jdou ruku v ruce i nové kompetitivní ranky, zatímco pro úplné nováčky mají autoři přichystaný nový tutoriál a sérii výzev, jejichž splnění vám odemkne předměty, které byly v základní verzi hry.

Chybět nebudou ani nové quick chaty (Faking., Bumping!, On your left, On your right, Passing!) a několik dalších věcí. Ze všeho nejzajímavější je ovšem fakt, že v případě platforem PlayStation 4 a Nintendo Switch nebudete muset platit speciální členství pro přístup k multiplayeru. Pokud tak nejste majiteli PlayStation Plus nebo Nintendo Switch Online, budete si moci hru i přesto zahrát. Zjevně se to ale netýká Xbox Live Gold, potažmo Xboxu One, který web vůbec nezmiňuje.

Pokud jde o vydání free-to-play verze Rocket League, přesné datum zatím nevíme, ale údajně by k tomu mělo dojít „krátce po půlce tohoto měsíce.