Před necelými dvěma měsíci byla oznámena velká věc. Úspěšná adrenalinová varianta fotbalu s názvem Rocket League, kde neovládáte hráče, ale vozidlo, přejde na bezplatný model a obdrží dosud největší aktualizaci.

Pokud na tenhle den čekáte, tak nadejde 23. 9. ve verzích pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Na všech těchto platformách si budete moci zahrát Rocket League v takzvaném free-to-play modelu. Ve stejný den vyjde také avizovaná velká aktualizace. Ta zahrne významné změny v systémech Tournaments (Turnaje) a Challenge (Výzvy). Těšit se můžete na další turnaje, nové výzvy, soutěžení napříč platformami, cross-progres, Rocket Pass nebo na hodnocené soutěže.

Jak vidíte, update bude skutečně důležitý a jistě hráče potěší, protože nyní budou moci hrát proti svým kamarádům bez rozdílů platforem, a hlavně mohou pokračovat v hraní na libovolné verzi hry.

Od 23. 9. budou v nabídce také dva balíčky, jmenují se Starter Pack Endo a Jager. Každé DLC zahrne auto, exkluzivní skin a kredity (500 u Endo a 1000 u Jager), které utratíte v herním obchodě. Půjde ale pouze o kosmetické předměty.

Pokud si zahrajete Rocket League před přechodem na free-to-play, budete odměněni statusem Legacy. Ten zahrnuje všechen dříve vydaný dodatečný obsah, přes 200 Common itemů vylepšených pro Legacy, Golden Cosmos Boost, Dieci-Oro Wheels a Huntress Player Banner.

Se všemi těmito změnami se Rocket League objeví v Epic Games Store a zmizí ze Steamu. Majitelé Steam verze budou mít hru nadále aktualizovanou, ale noví hráči si již Rocket League přes obchod společnosti Valve nezahrají.