Doslova před pár dny jsme se dozvěděli, že Epic Games kupuje další studio - Psyonix, tvůrce a vývojáře dodnes úspěšného Rocket League. Ačkoli to pro Rocket League prozatím vůbec nic neznamená, ke konci roku 2019 bychom se této šílené kombinace fotbalu a automobilového závodění měli dočkat na Epic Games Store. A možná tušíte správně, když přemýšlíte nad slovem exkluzivita. Ale žádné plané předsudky. Přestože sám Epic zatím nic nepotvrdil, je možné, že se i z Rocket League stane během následujících měsíců takzvaná semi-exkluzivita, takže bude nově k dostání pouze skrze Epic Games Store, ovšem stávající majitelé hry na Steamu by se i nadále dočkali všech možných budoucích aktualizací.

Přesto, jak se dalo očekávat, Rocket League je na Steamu pod návalem takzvaného review bombingu, kdy pouze od prvního května získalo více než 2700 negativních recenzí. Jenomže, jelikož podobné situace se již v minulosti objevily, Steam se proti podobným akcím rozhodl zasáhnout. Hodnocení Rocket League tak stále zůstává velmi kladné.

Steam je totiž se svou novou březnovou implementací schopen zachytit jakékoli výkyvy v hodnocení, které jednoduše neodpovídají dlouhodobě průměrným recenzím. Nově příchozího uživatele, který na titul narazí, tak upozorní, že bylo zaznamenáno množství recenzí, které se zcela odlišují od konstantně průměrného hodnocení hry a mohly by tak znevažovat kvalitu titulu. Na samotné recenze se můžete podívat a stále jsou zaznamenány, ovšem nejsou automaticky přímo započítávány do celkového hodnocení hry.

K tomu všemu ale série negativních recenzí nemají zatím úplně důvod. Jak Epic Games, tak Psyonix hodlají dál Rocket League na Steamu podporovat a momentálně se i společně vyjádřili k dotazu USGamer, ve kterém zmiňují, že Rocket League se nadále na Steamu prodávat bude a že žádné budoucí plány zatím neoznámili. Na konec mluvčí Epic Games pro upřesnění ještě dodal: „Rocket League zůstává pro všechny kupující dostupný na Steamu a dlouhodobé plány do budoucna teprve oznámíme.“

Samozřejmě, nevíme, co znamenají „dlouhodobé plány do budoucna“ a cokoli se může změnit, z Rocket League potenciálně semi-exkluzivní titul být může, ovšem prozatím nám byl prozrazen úplný opak a pro Rocket League se prakticky nic nemění. No, alespoň ale víme, že ta ochrana proti review-bombingu na Steamu doopravdy funguje. Zdá se, že to nebude potřeba naposledy. Co myslíte?