V létě studio Psyonix informovalo fanoušky Rocket League, že ze hry odstraní loot boxy s náhodnými předměty, respektive RNG systém s kosmetickými předměty a mikrotransakcemi. Náhradou za něj budou blueprinty, tedy plány.

Jaký je rozdíl mezi blueprinty a loot boxy? Po skončení zápasu nedostanete tajemnou bednu s neznámým obsahem, kterou jste museli odemknout zakoupeným klíčem, ale konkrétní plán. Hned tak budete vědět k čemu blueprint slouží a následně se rozhodnete, zda utratíte kredity (prémiovou herní měnu, kterou koupíte za skutečné peníze) a blueprint využijete.

Loot boxy z Rocket League zmizí v prosinci. Ve stejný den se objeví blueprinty a z populární hry se vytratí pachuť hazardu - pokud budete mít zakoupeny nějaké klíče, tak se automaticky převedou na kredity.

Kromě toho Rocket League přivítá ještě nový obchod s předměty. Půjde o rotující Item Shop, což zní něco jako obchod s mikrotransakcemi ve Fortnite. V tomto obchodě si budete moci za kredity kupovat konkrétní položky, aniž byste potřebovali plány.

Osobně jsem rád, že vývojáři postupně stahují loot boxy ze svých her. Je to zajímavá situace, když ji srovnáme s Electronic Arts. Tahle společnost tvrdí, že bude i nadále pokračovat se ‘surprise mechanics’ - de facto náhodnými položkami, které je nutné otevřít za skutečné peníze. Jak smutné…

Hra Rocket League je dostupná ve verzích pro Windows, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Pryč s tajemnými loot boxy