Po Rambovi a Terminátorovi se polské studio Teyon dostává k další kultovní postavě. Tvůrci nepovedené akce Rambo: The Video Game a o něco povedenější střílečky Terminator: Resistance na včerejší prezentaci Nacon Connect 2021 představili RoboCop: Rogue City.

Dnes jsme se dozvěděli nové podrobnosti. RoboCop: Rogue City bude střílečka z pohledu první osoby, jež navzdory originálnímu příběhu nabídne události spojené s prvními třemi filmy. Na jejich základě budou vytvořeny nové zážitky. Vývojáři chtějí zůstat věrní DNA série a zároveň hráče vtáhnout do originální příběhu, který jim umožní hrát za samotného RoboCopa.

Přečtěte si také: Nacon Connect přinesl Test Drive v Hongkongu, Gluma i RoboCopa

„Když je v původním filmu RoboCop dobrý policista Alex Murphy smrtelně zraněn bezohlednými zločinci, inovativní lékaři ho dokážou dát dohromady jako nezastavitelného kyborga bojujícího se zločinem.“

Během hraní se dostaneme k různým „nástrojům“, díky nimž budeme čelit silám, které se snaží zničit město. K dispozici bude také volnost při plnění misí:

„Máte právo rozhodnout se, jak naplnit hlavní směrnice po svém, ale jak se děj vyvíjí, buďte obezřetní, protože korupce a chamtivost nezná mezí. Buďte připraveni na... chránit nevinné a dodržovat zákony,“ píše se v tiskové zprávě.

„Jsme rádi, že můžeme ve spolupráci s MGM nabídnout novou vizi populární franšízy, která vznikla před více než 30 lety. Tato hra se dokonale hodí k naplnění našeho cíle nabízet různé herní zážitky co nejširšímu publiku,“ dodal Alain Falc, generální ředitel společnosti Nacon.

RoboCop: Rogue City se bude odehrávat v nebezpečných, zločinem prolezlých ulicích starého Detroitu. Hra vyjde v roce 2023 pro počítače a nespecifikované konzole.