Společnost Sony poskytla první informace o revizi konzole PlayStation 5, o které se před několika týdny objevily první zprávy. Nový model s označením CFI-1100B (původní model má označení CFI-1000B) je lehčí a řeší jeden z problémů.

V současné době byla potvrzena revize PS5 pouze pro digitální verzi konzole bez Blu-ray mechaniky. Model s označením CFI-1100B je o 300 gramů lehčí než ten původní. Japonská Sony v příručce uvádí 3,6 kilogramů, zatímco starší model PS5 Digital Edition váží 3,9 kg. Není jasné, jak k úspoře došlo. Může se jednat pouze o tiskovou chybu.

Druhá potvrzená změna se týká šroubu stojanu pro vertikální polohu PS5. Standardní šroub, na který jste potřebovali šroubovák, je vyměněn. Nyní šroubovák nebude potřeba. Pravděpodobně má šroub plastovou hlavičku.

Přečtěte si také: Sony chystá velkou aktualizaci firmwaru PS5 s novými funkcemi

Podle příručky se model CFI-1100B začal v Japonsku prodávat od dnešního dne. Americká a evropská divize Sony prozatím žádnou zprávu nevydala. Očekáváme ale, že i u nás bude revize digitální verze PS5 dostupná. Stejně tak se očekává revize i pro standardní PlayStation 5 s Blu-ray mechanikou.

Jak už nějakou dobu neoficiálně víme, Sony má spolupracovat s tchajwanským výrobním gigantem TSMC na novém poloupraveném 6nm čipu pro PS5 (současné modely používají 7nm procesory). Od něj si japonská společnost slibuje, že bude moci rychleji uspokojit enormní poptávku po PlayStationu 5.

To jde ruku v ruce s tím, že Sony má v plánu navýšit výrobu. Přesto ale neočekávejte, že si budete moci PS5 jen tak bez předobjednávky koupit v obchodě.