Hardcore third-person střílečka Returnal, která vyšla v dubnu 2021 jako exkluzivita na PlayStation 5, se už 15. 2. podívá na počítače. Prodávat se bude za 60 eur na Steamu a Epic Games Store.

Verze pro PC se pochlubí všemi funkcemi z PS5, včetně podpory 3D zvuku a bezdrátového ovladače DualSense s haptickou zpětnou vazbou a adaptivními spouštěmi. Také je důležitá podpora technologií Nvidia DLSS a AMD FSR, stejně tak poměr stran 16:10, Ultrawide (21:9) a Super Ultrawide (32:9). Dále Dolby Atmos a prostorový zvuk 5.1/7.1

Na PC budou k dispozici odrazy a stíny s ray tracingem, který si budete moci přizpůsobit. A samozřejmostí je také podpora klávesnice a myši s dalšími ovladači s plně přizpůsobitelnými tlačítky.

„Selenina náročná odysea přichází s řadou úžasných grafických a výkonnostních vylepšení, které z tvého dobrodružství učiní nezapomenutelný zážitek. Nechybí plnohodnotný zážitek ze hry Returnal, včetně funkce pozastavení cyklu a fotografického či kooperativního režimu, stejně jako od prvního dne dostupná výzva Tower of Sisyphus,“ uvádí tisková zpráva.

Důležitá je ještě podpora achievementů, včetně nástroje pro sledování postupu ve hře. Součástí je rovněž pět grafických předvoleb a ukazatele výkonu ve hře, včetně počítadla FPS, ukazatele využití GPU a CPU a sledování latence.

Níže na obrázku detailní systémové požadavky. Minimálně budete potřebovat procesor Intel Core i5-6400 nebo AMD Ryzen 5 1500X, 16 GB operační paměti DDR4 a grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 1060 nebo AMD Radeon RX 580. Hra zabere 60 GB místa na pevném disku a tvůrci doporučují použít SSD.

Když budete mít dostatečně nabušený počítat, užijete si Returnal v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu a ještě s ray tracingem.

Po nouzovém přistání ve formujícím se světě se musí Selene vydat na cestu za svobodou skrz nehostinnou krajinu prastaré civilizace. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití. Znovu a znovu se jí to nedaří – a tak je nucená s každou svou smrtí svůj boj opakovat. Díky rychlým a neúprosným herním prvkům zjistíš, že spolu s planetou se s každým cyklem mění i předměty, které máš k dispozici. Každá nová smyčka tě konfrontuje s novými kombinacemi, jež tě postaví na hranici tvých možností, i novými souboji, které prověří tvé schopnosti strategického uvažování.

Temná krása rozpadajícího se světa všude kolem tebe je napěchována výbušnými překvapeními a oživena strhujícími vizuálními efekty. Od riskantních přestřelek s kulkami létajícími všude kolem přes hrozivé zvraty po průzkum rozmanitých prostředí. Čeká tě dobrodružství plné prozkoumávání, objevování i soubojů, během kterého narazíš na tajemství na každém kroku. Procedurální svět hry Returnal, navržený pro extrémní znovuhratelnost, tě pokaždé přiměje smést prach porážky ze tváře a s každým dalším znovuzrozením se vrhnout do neustále se měnících výzev.