Respawn Entertainment od svého založení před 12 lety neustále roste. Nově firma pod vedením Vince Zampelly otevírá nové studio v Madisonu ve Wisconsinu, které povede veterán v oboru Ryan Burnett.

Burnett působí ve videoherním průmyslu téměř 20 let a dříve byl spjat s Raven Software, kde se podílel na Call of Duty, a Epic Games, kde byl vedoucím vývoje enginu. Má tedy bohaté zkušenosti se žánrem battle royale a právě toho chtějí v Respawnu využít a podporovat Apex po dobu 10 až 15 let.

„Věříme, že Apex je franšíza, která tu bude 10 až 15 let, nebo dokonce déle, a jsme z toho nadšeni,“ prohlásil produkční ředitel Steven Ferreira v rozhovoru pro GamesIndustry. Nová pobočka ve Wisconsinu bude spolupracovat s týmy v Los Angeles a Vancouveru, aby tohoto cíle dosáhli a mj. dodávali nové sezóny do Apex Legends každých 90 dní.

Burnett má umožnit dělat více, zkoušet nové věci a experimentovat s obsahem pro Apex Legends. V budoucnu ale není vyloučeno ani zapojení do dalších projektů v rámci značky Apex.

Zajímavé je, že při těchto zprávách bylo nedávno rozhodnuto vypnout Apex Legends Mobile. Návrat v budoucnu vyloučen nebyl. Dle všeho byli v EA a Respawnu nespokojeni s množstvím a pravidelností aktualizací, a tak raději hru vypnuli.

Kromě Apex Legends pracují v Respawnu na Star Wars; dokončují Star Wars Jedi: Survivor a v přípravě mají neoznámenou first-person střílečku ze světa Hvězdných válek a také strategii.