Už zbývá jen něco málo přes dva měsíce a hráči se znovu vrátí do role Ethana Winterse a vydají se na nové děsivé dobrodružství v pokračování Resident Evil 7. V pořadí osmém díle se máme připravit na obrovské překvapení. Právě to čeká na Ethana v Resident Evil Village.

Co to je? To režisér Morimasa Sato v rozhovoru pro nejnovější číslo papírového magazínu EDGE neprozradil. Místo toho odhalil, že vývojáři z Capcomu zvažovali návrat k tradičnímu pohledu z třetí osoby, ale nakonec se rozhodli ponechat Resident Evil Village z pohledu první osoby, tedy se stejnou kamerou jako má Resident Evil 7 z roku 2017. V týmu se domnívali, že pohled z třetí osoby může přinést jiné zážitky při boji. Na druhou stranu, kamera z pohledu první osoby umožní hráčům se více vcítit do hrdiny a prožít jeho strach a zoufalství.

V Resident Evil Village se máme připravit na spoustu děsivých momentů, které budou z tohoto pohledu působivější. Ústředním tématem nadále zůstává hrůza a strach. Sato mluví o nefalšovaném hororu s mnoha intenzivními a děsivými scénami, které prožijeme. Tento díl začíná tím, že Ethan žije poklidný život se svou ženou a dcerou Rosemary ve východní Evropě. Oba chtěli na hrozivé události, kterými byli svědky na farmě rodiny Bakerových, zapomenout. Klid ale netrvá dlouho. Jejich svět se náhle zhroutí, když Ethan narazí na Chrise Redfielda, neočekávanou, ale známou tvář, jež zahájí sled událostí. Ty dovedou Ethana do tajemné zasněžené vesnice, kde hledá odpovědi.

Přečtěte si také: Resident Evil Village bude mnohem větší, Quantic Dream expandují

Resident Evil Village vyjde 7. 5. letošního roku pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Součástí je samostatný multiplayer pojmenovaný Resident Evil: Re-Verse. Capcom s ním oslavuje 25. výročí série Resident Evil. Hráči budou hrát za různé postavy z celé série (Jill Valentine, Claire Redfield, Leon S. Kennedy, Nemesis, Hunk, Chris Redfield, Ada Wong a Jack Baker) v bojové aréně na policejním oddělení Raccoon City z remaku Resident Evil 2 z roku 2018.