Nové barevné varianty DualSensu, účast na E3 potvrdily další společnosti, akční plošinovka Flashback se vrací, o Resident Evil Village je velký zájem, PES může změnit jméno nebo petice za Days Gone 2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na našem území byla spatřena krvelačná Alcina Dimitrescu a její dcera Daniela. Jde o propagační kampaň společnosti Cenega Czech, která představila český cosplay postav Alciny a Daniely k příležitosti vydání hry Resident Evil Village. Ta vyšla v pátek na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Přečtěte si také: Na next-gen verzi Zaklínače 3 mohou spolupracovat moddeři

- Účast na E3 potvrdily další významné společnosti: Square Enix, Bandai Namco Entertainment, Gearbox Entertainment, Verizon, Freedom Games, Devious Eye Entertainment, Turtle Beach, Binge a XSEED Games. Součástí online prezentace budou i firmy Nintendo, Xbox, Take-Two, Ubisoft, Capcom a Warner Bros. Interactive Entertainment. Akce se uskuteční od 12. do 15. 6. 2021.

- Flashback ke svým 30. narozeninám dostane pokračování. Společnost Microids oznámila pokračování této klasické akční plošinovky z roku 1992. Flashback 2 dorazí v roce 2022 na nespecifikované konzole a PC. S vývojem pomůže původní designér Paul Cuisset. Pokud jste původní díl nehráli, můžete si ho koupit pro PC, PS4 a Switch.

- Andy Paul, generální ředitel Corsair Gaming, potvrdil vývoj nového SCUF ovladače pro PlayStation 5. Na trh má v porovnání s konkurencí dorazit brzy. Současný SCUF gamepad z PS4 funguje na PS5 pouze u her určených pro PlayStation 4. Momentálně nevíme, zda nový SCUF využije haptickou odezvu a adaptivní spouště stejně jako originální DualSense od Sony.

- Dungeons & Dragons: Dark Alliance je inspirován heavy metalem. Vývojáři ukázali grafiku nepřátel. Hra dorazí 22. 6. na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X/S, zaměřuje se na týmovou kooperaci, ale bude dostupný i singleplayer.

Přečtěte si také: Blizzard nutně potřebuje velké hity. Společnost ztrácí miliony hráčů

- Bude se bezdrátový ovladač DualSense k PlayStationu 5 prodávat v nových barvách? Španělský web Area Jugones, který proslul přesnými úniky informací o nabídkách PlayStation Plus, zmiňuje, že na cestě jsou nové barvy. DualSense by měl být v obchodech dostupný kromě bílo/černé varianty ještě v červeno/černé a černo/šedé.

- V den vydání zaznamenal Resident Evil Village na Steamu 101 726 souběžných hráčů. Lepší čísla žádný jiný Resident Evil na PC dosud neměl.

- Fotbalová série Pro Evolution Soccer v roce 2019 byla přejmenována na eFootball PES. Konami si nyní zaregistrovala ochrannou známku a logo pro eFootball. Podle některých to může naznačovat další přejmenování. Že by Konami vynechalo PES a začalo svůj fotbal vydávat pouze pod názvem eFootball? Připraveny jsou dvě verze loga a jak víme, letos PES přechází z FOX Enginu na Unreal Engine.

- Polská survival strategie Frostpunk se koncem letošního roku podívá na iOS a Android. Mobilní verze vzniká ve spolupráci s čínskou společností NetEase Games. Na mobilech a tabletech se mají hráči ponořit hlouběji do post-apokalyptického světa a pokusit se přežít. Vývojáři slibují nové herní prvky přizpůsobené charakteristikám mobilních platformy.

- Lost Judgment, pokračování detektivního spin-offu Yakuzy, na počítače zatím nevyjde, uvedla Sega pro PC Gamer s tím, že v tuto chvíli to není v plánu. Fanoušci si ale všimli, že na oficiálních webových stránkách bylo možné vidět logo Steamu. Důkazy byly nalezeny později i ve zdrojovém kódu. Zatím ale platí, že Lost Judgment je v plánu na letošek pro PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 a Xbox One.

- Petice za Days Gone 2 má více než 106 tisíc podpisů. Jak vidno, o pokračování akční adventury od Bend Studio a Sony je mezi hráči zájem.

- Startovní trailer připomíná vydání hry Resident Evil Village. Zahrajete si na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S. Recenze jsou pozitivní, i když někteří si stěžují na problémy s frekvencí snímků za sekundu na PS5 a nelogickou zápletku. Dalším vadí, že už to není takový horor, ale spíše akční střílečka. Naše recenze zde.

Přečtěte si také: Z fanouškovského českého dabingu Kingdom Come: Deliverance se vyklubal obrovský projekt se zvučnými jmény