Odpůrci vydávání her na starou generaci konzolí nebudou rádi, zatímco majitelé PlayStationu 4 se budou radovat a majitelé Xboxu One se budou ptát, proč ne my. Společnost Capcom se totiž rozhodla uvést připravovaný remake Resident Evil 4 nejen na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také na PS4.

Japonská firma neuvedla, proč se rozhodla pouze pro PS4. Možná v tom sehrála roli skutečnost, že konzole od Sony má značnou základnu hráčů, včetně domovského Japonska.

Pokud čekáte nové informace, tak si ještě počkáte. Na Tokyo Games Show 2022 byl Capcom ohledně Resident Evil 4 remaku velmi stručný. De facto zástupci zopakovali dřívější informace a odkázali na Resident Evil Showcase. Prezentace se uskuteční v říjnu, zatímco hra vyjde 24. 3. 2023.

Alespoň tady máme nový trailer na dodatečný obsah pro Resident Evil Village. Jak víme, The Winter's Expansion zahrne příběhové rozšíření Shadows of Rose, herní režim The Mercenaries, včetně možnosti hrát za Lady Dimitrescu, a pohled z třetí osoby pro hlavní hru.

Teď se detailněji zaměříme na Shadows of Rose s dcerou hlavního hrdiny Ethana. V kůži Rose se ocitneme ve vědomí Megamycetu a za doprovodu tajemného Michaela budeme doslova přežívat v říši, která je proti nám.

Mimo jiné navštívíme hrad Lady Dimitrescu a budeme se muset vypořádat s velmi nebezpečnými nepřáteli, z nichž mnozí nás mohou zabít jedním zásahem. Naštěstí bude mít Rose speciální schopnosti. Ty byly naznačeny již na konci původního příběhu Village. Dnešní trailer ukazuje, že Rose dokáže zmrazit své nepřátele.

Podíváme se také na pohled z třetí osoby, a nakonec i na The Mercenaries Additional Orders, arkádovou akční střílečku, jež se vrací s dalšími fázemi a novými hratelnými postavami, jako je plně připravený Chris Redfield, Karl Heisenberg, který má obří kladivo a schopnost ovládat magnetické síly, a Alcina Dimitrescu, která měří přes 270 centimetrů. Na samém závěru Capcom potvrdil, že celá hra Resident Evil Village bude hratelná ve virtuální realitě skrz PlayStation VR2 pro PlayStation 5.

The Winter’s Expansion vyjde 28. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Stát bude 20 eur (v přepočtu 490 Kč) a je součástí nové Gold Edition hry Resident Evil Village.

NOVÉ OBRÁZKY Z DLC