Na fóru 4chan se objevila spekulace o hře Resident Evil s kódovým označením Apocalypse. Údajně má jít o devátý díl série, který se na rozdíl od sedmého dílu a Village má odehrávat z pohledu třetí osoby. To by znamenalo návrat ke kořenům. Jak se ale později ukázalo, tak vyfocený dokument je falešný. Více lidí se shoduje, že text v japonštině je dílem překladače.

Pojďme se ale přesto podívat, co dokumentu slibuje. Capcom má nadále zůstat u survival hororu se zaměřením na jednoho hráče. Cílem vývojářů má být vyvolat v hráčích strach z neznámého a hrůzu hlubokých lesů. V tomto případě se odkazuje na děsivý román Rituál a atmosféru kombinující Resident Evil 2 a Resident Evil Outbreak.

Vše se pak má odehrávat v prostředí popisovaném jako město duchů, kde se objeví Wendigo (zlá démonická bytost spojená s indiánským folklórem – Řbitov zvířátek od Stephena Kinga) a Goatman (bytost napůl člověk, napůl koza, která je mimo jiné součástí britského folklóru).

Co se příběhu týče, vypadá to, že se zaměří na hledání zrádce v řadách hlavního hrdiny. V dokumentu se objevuje fráze „Kdo je tvůj nepřítel, nebo přítel“. Dále inovativní systém partnerů a hledání biologické zbraně. Také nechybí zmínky o rozsáhlé spolupráci s NPC.

Do Resident Evil Apocalypse má být zapojeno několik beta testerů, ačkoli vývoj je údajně teprve v počátečních fázích a vydání je naplánováno až na rok 2024. Dříve se spekulovalo o možném návratu Jill Valentine.

DuskGolem, známý také jako AestheticGamer, je insider, který často informuje o sérii Resident Evil, občas mu informace vyjdou, jindy ne. Tyto zprávy nepřinesl, ale vyjádřil se k nim. Liší se od toho, co se před lety dozvěděl o Resident Evil 9. Existovalo by tedy několik vysvětlení: plány Capcomu se v průběhu let změnily, Resident Evil Apocalypse je dalším projektem odděleným od 9. dílu a samozřejmě již zmíněná a de facto potvrzená možnost, že jsou informace falešné.